Na Kopu trenutno gore nego u Sibiru

Pre nekoliko dana je na Kopaoniku izmerena najniža temperatura otkako se vrše merenja od 1961. godine, a danas situacija nije ništa bolja.

Srbija 10.01.2017 | 22:30
Na Kopu trenutno gore nego u Sibiru
Iako je u 18 časova prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije izmereno -17 stepeni, to je daleko od subjektivnog osećaja.

Fejsbuk stranica sajta Infokop, koji daje servisne informacije o Kopaoniku tokom cele godine objavila je da je u ovom trenutku na našoj planinskoj lepotici subjektivan osećaj brutalnih minus 40!

Vetar duva brzinom od oko 20 kilometara na čas, visina snežnog pokrivača je 59 centimetara, ali nije to ono što je najgore u ovom trenutku za sve koji su na Kopu – preporuka je da je bolje da se ne izlazi previše pri ovakvim temperaturama.

Nema šta, sa ovakvim subjektivnim osećajem, na Kopaoniku je sada sigurno gore nego u nekim delovima Sibira, ako izuzmemo mesta poput Ojmjakona (izmerena najniža temperatura -72) ili Verhojanska, tradicionalno najhladnijih gradića u Rusiji.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Facebook

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajisnik

10.01.2017 21:51

Ajde ne lupetajte. Sta vam je, prije desetak godina u Banjaluci, u gradu je bilo -29, po noci.

ODGOVORITE
Name

sneguljčica

11.01.2017 07:39

Ja mislim, da je ovo pisanje o zimi TOTALNO PRETJERANO i NEPOTREBNO, jer je mesec januar.... uvek je bilo hladnih zima na prostorima bivše YU- kontinentalna klima ,uvjek je imala svoje ekstreme: vrućine i hladnoće. Zadnje godine su bile zime previše blage, pa narod nije naučio da nosi dugačke gaće... Inač, normalno je ,d a je zima ljuta, da zemlja odmara, da mraz pobije sve bakterije itd....Ajmo, tekstopisci , budimo objektivni.

ODGOVORITE