Травник: Преминула због промрзлина

Осамнаестогодишња Амела Махалбашић, радница фабрике некадашње конфекције "Борац" Травник, а данас предузећа "Фортитудо", преминула је данас након што јој је позлило на радном мјесту.

Босна и Херцеговина 10.01.2017 | 19:52
Травник: Преминула због промрзлина
Радници овога предузећа, наводно су тврдили данас, да је Амели позлило због посљедица које су изазване радом у нехуманим условима узрокованим ниским температурама у овом граду, пише Фактор.ба.

Наводно, због рада у хладноћи у самим просторијама овог предузећа, још неколико радника је потражило помоћ у Хитној.

Из МУП-а Средњо-босанског кантона су потврдили за Фактор.ба да се врши провјера има ли елемената кривичног дјела.

"Нама овај случај није пријављен, али је та информација дошла до нас. Полицајци су провјеравали о чему се ради и утврђено је да је дјевојци позлило на радном мјесту. Хитна је одмах дошла по њу те је брзо пребачена у болницу, али је преминула" казао је за Фактор.ба Русмир Прохан, портпарол МУП-а СБК.

Ово је, кажу радници, натјерало челне људе "Борца" да обуставе рад и пусте раднике кући. Међутим, предсједник Синдиката "Фортитуда" Самир Хаџић вечерас је у изјави сарајевском порталу негирао да је дјевојка преминула усљед изузетно ниских температура у просторијама фабрике.

Такође, истакао је и да нису тачни наводи како је више радника тражило љекарску помоћ.

"Мислим да је у питању психолошки ефекат након смрти младе дјевојке и због тога је директор рекао радницима да иду кући. Дјевојка је прошле седмице била болесна. Бољело ју је грло и плућа, а данас ју је заболио стомак. Позлило јој је. Дошли су љекари из Хитне помоћи, нажалост дјевојка је преминула на путу до болнице", рекао је Хаџић.

Извор: Фактор.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Е, мој јаране!

10.01.2017 23:01

Ти си тој сиротињи претворио зивот у ону серију Марија. Не знам да ли је Федерација давала ту серију. Требало би као и РС да то уради.

ОДГОВОРИТЕ