Travnik: Preminula zbog promrzlina

Osamnaestogodišnja Amela Mahalbašić, radnica fabrike nekadašnje konfekcije "Borac" Travnik, a danas preduzeća "Fortitudo", preminula je danas nakon što joj je pozlilo na radnom mjestu.

Bosna i Hercegovina 10.01.2017 | 19:52
Travnik: Preminula zbog promrzlina
Radnici ovoga preduzeća, navodno su tvrdili danas, da je Ameli pozlilo zbog posljedica koje su izazvane radom u nehumanim uslovima uzrokovanim niskim temperaturama u ovom gradu, piše Faktor.ba.

Navodno, zbog rada u hladnoći u samim prostorijama ovog preduzeća, još nekoliko radnika je potražilo pomoć u Hitnoj.

Iz MUP-a Srednjo-bosanskog kantona su potvrdili za Faktor.ba da se vrši provjera ima li elemenata krivičnog djela.

"Nama ovaj slučaj nije prijavljen, ali je ta informacija došla do nas. Policajci su provjeravali o čemu se radi i utvrđeno je da je djevojci pozlilo na radnom mjestu. Hitna je odmah došla po nju te je brzo prebačena u bolnicu, ali je preminula" kazao je za Faktor.ba Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

Ovo je, kažu radnici, natjeralo čelne ljude "Borca" da obustave rad i puste radnike kući. Međutim, predsjednik Sindikata "Fortituda" Samir Hadžić večeras je u izjavi sarajevskom portalu negirao da je djevojka preminula usljed izuzetno niskih temperatura u prostorijama fabrike.

Takođe, istakao je i da nisu tačni navodi kako je više radnika tražilo ljekarsku pomoć.

"Mislim da je u pitanju psihološki efekat nakon smrti mlade djevojke i zbog toga je direktor rekao radnicima da idu kući. Djevojka je prošle sedmice bila bolesna. Boljelo ju je grlo i pluća, a danas ju je zabolio stomak. Pozlilo joj je. Došli su ljekari iz Hitne pomoći, nažalost djevojka je preminula na putu do bolnice", rekao je Hadžić.

Izvor: Faktor.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

E, moj jarane!

10.01.2017 23:01

Ti si toj sirotinji pretvorio zivot u onu seriju Marija. Ne znam da li je Federacija davala tu seriju. Trebalo bi kao i RS da to uradi.

ODGOVORITE