И даље екстремно ниске температуре

Екстремно ниске температуре донијеле су проблеме грађанима Републике Српске. У појединим крајевима смрзле су површине ријека, а хладно вријеме које траје данима однијело је и људске животе.

Република Српска 10.01.2017 | 19:00
И даље екстремно ниске температуре
У Зворнику је због ниске температуре дошло до смрзавања површинског слоја Зворничког језера на ријеци Дрини, а и хидроцентрала је окована ледом и снијегом.

Мјештани Дивича кажу да овај јединствен призор смрзнутог језера нису видјели 45 година. У граду Зворнику снијег је изазвао мање проблеме у одвијању саобраћаја у неким сеоским мјесним заједницама.

И у Вишеграду је због температуре од -22 степена смрзла површина ријеке Рзав, а лед је оковао и површину Дрине на територији ове општине.

На територији Градишке општине, улице су углавном проходне. Комуналне службе су више пута чистиле и посипале со по коловозима, јер је снијег поново падао у току ноћи.

У већем броју сеоских подручја веће надморске висине широм Српске долазило је до потпуне обуставе саобраћаја на локалним путевима. Бројним грађанима јака зима угрозила је здравље.

Тако су два мушкарца у Бањалуци и Рибнику преминула од посљедица смрзавања. Оба тијела су пронађена 7. јануара.

Метеоролози, међутим, упозоравају да нас ниске температуре очекују и у наредним данима.

Овакве температуре, ипак, нису ништа неуобичајено за зимски период, кажу метеоролози, а на грађанима је да се адекватним одјевањем и избјегавањем дужег боравка на отвореном заштите од ниских температура.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар