I dalje ekstremno niske temperature

Ekstremno niske temperature donijele su probleme građanima Republike Srpske. U pojedinim krajevima smrzle su površine rijeka, a hladno vrijeme koje traje danima odnijelo je i ljudske živote.

Republika Srpska 10.01.2017 | 19:00
I dalje ekstremno niske temperature
U Zvorniku je zbog niske temperature došlo do smrzavanja površinskog sloja Zvorničkog jezera na rijeci Drini, a i hidrocentrala je okovana ledom i snijegom.

Mještani Diviča kažu da ovaj jedinstven prizor smrznutog jezera nisu vidjeli 45 godina. U gradu Zvorniku snijeg je izazvao manje probleme u odvijanju saobraćaja u nekim seoskim mjesnim zajednicama.

I u Višegradu je zbog temperature od -22 stepena smrzla površina rijeke Rzav, a led je okovao i površinu Drine na teritoriji ove opštine.

Na teritoriji Gradiške opštine, ulice su uglavnom prohodne. Komunalne službe su više puta čistile i posipale so po kolovozima, jer je snijeg ponovo padao u toku noći.

U većem broju seoskih područja veće nadmorske visine širom Srpske dolazilo je do potpune obustave saobraćaja na lokalnim putevima. Brojnim građanima jaka zima ugrozila je zdravlje.

Tako su dva muškarca u Banjaluci i Ribniku preminula od posljedica smrzavanja. Oba tijela su pronađena 7. januara.

Meteorolozi, međutim, upozoravaju da nas niske temperature očekuju i u narednim danima.

Ovakve temperature, ipak, nisu ništa neuobičajeno za zimski period, kažu meteorolozi, a na građanima je da se adekvatnim odjevanjem i izbjegavanjem dužeg boravka na otvorenom zaštite od niskih temperatura.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar