Званично: ФИА ''тркељише'' Мерцедес удвољавајући Фераријевој тужби!

Светска аутомобилистичка федерација прихватила је Фераријева инкриминишућа сазнања и казниће Мерцедес уколико тим Тотоа Волфа заиста петља са забрањеним системом ослањања.

Остали спортови 12.01.2017 | 14:45
Званично: ФИА ''тркељише'' Мерцедес удвољавајући Фераријевој тужби!
Писали смо већ да је Ферари недавно упутио протест ФИА федерацији који се тиче прикривених намера Мерцедеса у вези са конструкционим планом новог болида. Тим из Маранела је том приликом као инкриминишући податак навео је да Мерцедес у нови болид жели да угради забрањен део трапа који повезује ослањање предње и задње осовине. Кодно име овог Система је “фриц”.

“Ако Мерцедес има такав систем, онда ће морати да га уклони”, стоји у саопштењу ФИА функционера кога преносе немачки медији. С тим у вези Газета дело Спорт наводи да је у Скудерију већ стигао одговор ФИА федерације у ком су разјашњене све техничке спецификације по којима би Мерцедес могао бити кажњен.

Колико је ово питање битно за ауто-мото спорт говори и податак да се такозваним “фриц” ослањањем бави Ауто Билд, као и скоро сви италијански медији. Италијани пишу да се Ферари још увек не оглашава по питању спора, али се у колумни Газете наводи податак је и Ред Бул прошле године користио сличан трап на својим болидима.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар