Zvanično: FIA ''trkeljiše'' Mercedes udvoljavajući Ferarijevoj tužbi!

Svetska automobilistička federacija prihvatila je Ferarijeva inkriminišuća saznanja i kazniće Mercedes ukoliko tim Totoa Volfa zaista petlja sa zabranjenim sistemom oslanjanja.

Ostali sportovi 12.01.2017 | 14:45
Zvanično: FIA ''trkeljiše'' Mercedes udvoljavajući Ferarijevoj tužbi!
Pisali smo već da je Ferari nedavno uputio protest FIA federaciji koji se tiče prikrivenih namera Mercedesa u vezi sa konstrukcionim planom novog bolida. Tim iz Maranela je tom prilikom kao inkriminišući podatak naveo je da Mercedes u novi bolid želi da ugradi zabranjen deo trapa koji povezuje oslanjanje prednje i zadnje osovine. Kodno ime ovog Sistema je “fric”.

“Ako Mercedes ima takav sistem, onda će morati da ga ukloni”, stoji u saopštenju FIA funkcionera koga prenose nemački mediji. S tim u vezi Gazeta delo Sport navodi da je u Skuderiju već stigao odgovor FIA federacije u kom su razjašnjene sve tehničke specifikacije po kojima bi Mercedes mogao biti kažnjen.

Koliko je ovo pitanje bitno za auto-moto sport govori i podatak da se takozvanim “fric” oslanjanjem bavi Auto Bild, kao i skoro svi italijanski mediji. Italijani pišu da se Ferari još uvek ne oglašava po pitanju spora, ali se u kolumni Gazete navodi podatak je i Red Bul prošle godine koristio sličan trap na svojim bolidima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar