ЛШ - најава... Партизан у Белгији: Прва меч лопта и вријеме за наплату дуга!

Црно-бели у вечерашњем мечу против Шарлроа имају прилику да исправе новембарски кикс.

Кошарка 10.01.2017 | 16:45
ЛШ - најава... Партизан у Белгији: Прва меч лопта и вријеме за наплату дуга!
Кажу да је освета најбоља када се сервира хладна. А доста тога се охладило од средине новембра када је Партизан у ФИБА Лиги шампиона дочекао белгијски Шарлроа и у Пиониру доживео можда и најтежи пораз ове сезоне. Најтежи, не само због разлике од 14 поена, већ због чињенице да је био велики фаворит у том дуелу, а потпуно је разочарао.

И, заиста, ако се погледа састав Партизана ове сезоне и амбиције, може се рећи да је то вероватно једини прави кикс у досадашњем току сезоне, односно утакмица у којој су црно-бели изгубили од слабије екипе.

Зато сада у Белгији имају добру прилику да поправе ствар. И не само што могу да се реванширају Белгијанцима, већ би им евентуална победа дефинитивно осигурала пласман у нокаут фазу донела наставак борбе за друго место на табели.

Екипа Александра Џикића је у доброј форми, везала је 10 победа у Јадранској лиги и ЛШ, али им овај меч стиже у незгодно време због повреда неколико играча. Тренер црно-белих у овом тренутку не може да рачуна на Бранислава Ратковицу, Вању Маринковића и Френка Робинсона, док је Ђорђе Мајсторовић тек „изашао“ из повреде.

"Пред нама је тешка утакмица против тима који нас је савладао на нашем терену. Снажни су, атлете...играју формацијски широко и имају неколико играча који могу да постигну 20 поена свако вече. Ми смо далеко од комплетног састава, али ћемо се борити до краја",  рекао је Џикић уочи утакмице.

Три кола пре завршетка групне фазе ЛШ, Партизан заузима трећу позицију у групи Е са седам победа и четири пораза. Екипа Шарлроа има четири победе и седам пораза и налази се на деоби шестог и седмог места.

“Знамо како је било у Београду, како смо одиграли и шта нас чека Белгији. Дошли смо са жељом да победимо и мислим да смо спремни за то“, истакао је Адин Врабац.

Ваља напоменути и да је, поред здравствених проблема, Партизан имао и одређених потешкоћа приликом пута у Белгију, јер је каснио у поласку из Београда, али је са закашњењем ипак у понедељак стигао на дестинацију.

Иначе, први овосезонски окршај српског и белгијског клуба остаће упамћен и по веома добром шуту за три поена екипе Шарлроа. Наиме, гости су тада погодили чак 14 тројки из 28 покушаја и са таквом прецизношћу сасвим заслужено су скинули скалп црно-белима.

Видећемо колико ће бити у стању да понове такву партију, а у последње време им баш и не иде најбоље јер су изгубили четири од шест претходних утакмица у свим такмичењима. Додуше, нису блистали ни уочи доласка у Београд у новембру, али им је Партизан очигледно био добар мотив да пруже игру изнад очекивања.

Вечерашња утакмица игра се од 20.30 у хали Спирудом која има капацитет од 6.300 места, а директан телевизијски пренос је на првом каналу телевизије Арена спорт.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар