LŠ - najava... Partizan u Belgiji: Prva meč lopta i vrijeme za naplatu duga!

Crno-beli u večerašnjem meču protiv Šarlroa imaju priliku da isprave novembarski kiks.

Košarka 10.01.2017 | 16:45
LŠ - najava... Partizan u Belgiji: Prva meč lopta i vrijeme za naplatu duga!
Kažu da je osveta najbolja kada se servira hladna. A dosta toga se ohladilo od sredine novembra kada je Partizan u FIBA Ligi šampiona dočekao belgijski Šarlroa i u Pioniru doživeo možda i najteži poraz ove sezone. Najteži, ne samo zbog razlike od 14 poena, već zbog činjenice da je bio veliki favorit u tom duelu, a potpuno je razočarao.

I, zaista, ako se pogleda sastav Partizana ove sezone i ambicije, može se reći da je to verovatno jedini pravi kiks u dosadašnjem toku sezone, odnosno utakmica u kojoj su crno-beli izgubili od slabije ekipe.

Zato sada u Belgiji imaju dobru priliku da poprave stvar. I ne samo što mogu da se revanširaju Belgijancima, već bi im eventualna pobeda definitivno osigurala plasman u nokaut fazu donela nastavak borbe za drugo mesto na tabeli.

Ekipa Aleksandra Džikića je u dobroj formi, vezala je 10 pobeda u Jadranskoj ligi i LŠ, ali im ovaj meč stiže u nezgodno vreme zbog povreda nekoliko igrača. Trener crno-belih u ovom trenutku ne može da računa na Branislava Ratkovicu, Vanju Marinkovića i Frenka Robinsona, dok je Đorđe Majstorović tek „izašao“ iz povrede.

"Pred nama je teška utakmica protiv tima koji nas je savladao na našem terenu. Snažni su, atlete...igraju formacijski široko i imaju nekoliko igrača koji mogu da postignu 20 poena svako veče. Mi smo daleko od kompletnog sastava, ali ćemo se boriti do kraja",  rekao je Džikić uoči utakmice.

Tri kola pre završetka grupne faze LŠ, Partizan zauzima treću poziciju u grupi E sa sedam pobeda i četiri poraza. Ekipa Šarlroa ima četiri pobede i sedam poraza i nalazi se na deobi šestog i sedmog mesta.

“Znamo kako je bilo u Beogradu, kako smo odigrali i šta nas čeka Belgiji. Došli smo sa željom da pobedimo i mislim da smo spremni za to“, istakao je Adin Vrabac.

Valja napomenuti i da je, pored zdravstvenih problema, Partizan imao i određenih poteškoća prilikom puta u Belgiju, jer je kasnio u polasku iz Beograda, ali je sa zakašnjenjem ipak u ponedeljak stigao na destinaciju.

Inače, prvi ovosezonski okršaj srpskog i belgijskog kluba ostaće upamćen i po veoma dobrom šutu za tri poena ekipe Šarlroa. Naime, gosti su tada pogodili čak 14 trojki iz 28 pokušaja i sa takvom preciznošću sasvim zasluženo su skinuli skalp crno-belima.

Videćemo koliko će biti u stanju da ponove takvu partiju, a u poslednje vreme im baš i ne ide najbolje jer su izgubili četiri od šest prethodnih utakmica u svim takmičenjima. Doduše, nisu blistali ni uoči dolaska u Beograd u novembru, ali im je Partizan očigledno bio dobar motiv da pruže igru iznad očekivanja.

Večerašnja utakmica igra se od 20.30 u hali Spirudom koja ima kapacitet od 6.300 mesta, a direktan televizijski prenos je na prvom kanalu televizije Arena sport.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar