Едсон проговорио о Звезди: Био је то пакао! Плату нисам добијао, хтјели су да ме депортују!

„На тренинзима сам због силних проблема имао главобољу“, поручио је бразилски штопер!

Фудбал 10.01.2017 | 22:00
Едсон проговорио о Звезди: Био је то пакао! Плату нисам добијао, хтјели су да ме депортују!
Дочекан је као капитално појачање, испраћен је као један од највећих промашаја у историји Црвене звезде. Навијачима српског шампиона дигне се коса на глави на помен бразилског штопера Едсона.

Некадашњи члан Сао Паула је у Црвеној звезди одиграо седам мечева током претходне пролећне полуасезоне, али је први утисак наговештавао да управа црвено-белих није погодила. Бразилац је деловао тромо, споро... Није подсећао на дане када је био један од најбољих дефанзиваца Бразила.

Звезда га се нерадо сећа, али се и Едсон не радо сећа Звезде. То се да закључити после интервјуа који је дао ЕСПН-у.

„Отишао сам у Србију у фебруару, након што сам напустио Сао Пауло. На крају сам тамо провео пет месеци и суочио се са многим проблемима. Клуб није решио основну документацију за моју породицу, плате су стално касниле. Одлучио сам да раскинем уговор и вратим се у Бразил“.

Веровао је да ће у Црвеној звезди остварити снове. Међутим, уверио се да га на београдској Маракани не чекају свила и кадифа. Каже да је током боравка у Београду имао страшне главобоље.

„Играње у Европи је сан за сваког играча из Јужне Америке. Има много добрих клубова, али има и оних који нису такви. У Црвеној звезде се много ствари не ради како треба. Такође, осећао сам се усамљено. Имао сам само двојицу саиграча са којима сам комуницирао. Били су то Ибањез и Хуго Вијеира. Остали ме нису разумели, јер је мој енглески врло слаб“.

Бразилац је, како каже, имао и проблеме са законом. Све због тога што му клуб није средио радну визу.

„Управа клуба није крила да је финансијска ситуација тешка. Међутим, они нису били способни да ми среде боравишну и радну визу. Морао сам да идем у полицију, а у клубу су само говорили: Сутра ћемо да решимо проблем. Болела ме је глава од свега тога. Екипи је добро ишло, знало се да ћемо бити шампиони јер смо све побеђивали, али ја сам имао друге бриге“.

Корпулентни штопер је у јуну раскинуо уговор са Звездом. Све време је страховао да ће бити депортован,

„Испланирали смо да се наша ћерка роди у Србији. Међутим, плашили смо да ћемо бити депортовани. Имали смо рок од 90 дана да решимо проблем. И успели смо да решимо проблем захваљујући адвокатима. Вратио сам се у Бразил са женом која је била у осмом месецу трудноће“, открио је Едсон.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар