Edson progovorio o Zvezdi: Bio je to pakao! Platu nisam dobijao, htjeli su da me deportuju!

„Na treninzima sam zbog silnih problema imao glavobolju“, poručio je brazilski štoper!

Fudbal 10.01.2017 | 22:00
Edson progovorio o Zvezdi: Bio je to pakao! Platu nisam dobijao, htjeli su da me deportuju!
Dočekan je kao kapitalno pojačanje, ispraćen je kao jedan od najvećih promašaja u istoriji Crvene zvezde. Navijačima srpskog šampiona digne se kosa na glavi na pomen brazilskog štopera Edsona.

Nekadašnji član Sao Paula je u Crvenoj zvezdi odigrao sedam mečeva tokom prethodne prolećne poluasezone, ali je prvi utisak nagoveštavao da uprava crveno-belih nije pogodila. Brazilac je delovao tromo, sporo... Nije podsećao na dane kada je bio jedan od najboljih defanzivaca Brazila.

Zvezda ga se nerado seća, ali se i Edson ne rado seća Zvezde. To se da zaključiti posle intervjua koji je dao ESPN-u.

„Otišao sam u Srbiju u februaru, nakon što sam napustio Sao Paulo. Na kraju sam tamo proveo pet meseci i suočio se sa mnogim problemima. Klub nije rešio osnovnu dokumentaciju za moju porodicu, plate su stalno kasnile. Odlučio sam da raskinem ugovor i vratim se u Brazil“.

Verovao je da će u Crvenoj zvezdi ostvariti snove. Međutim, uverio se da ga na beogradskoj Marakani ne čekaju svila i kadifa. Kaže da je tokom boravka u Beogradu imao strašne glavobolje.

„Igranje u Evropi je san za svakog igrača iz Južne Amerike. Ima mnogo dobrih klubova, ali ima i onih koji nisu takvi. U Crvenoj zvezde se mnogo stvari ne radi kako treba. Takođe, osećao sam se usamljeno. Imao sam samo dvojicu saigrača sa kojima sam komunicirao. Bili su to Ibanjez i Hugo Vijeira. Ostali me nisu razumeli, jer je moj engleski vrlo slab“.

Brazilac je, kako kaže, imao i probleme sa zakonom. Sve zbog toga što mu klub nije sredio radnu vizu.

„Uprava kluba nije krila da je finansijska situacija teška. Međutim, oni nisu bili sposobni da mi srede boravišnu i radnu vizu. Morao sam da idem u policiju, a u klubu su samo govorili: Sutra ćemo da rešimo problem. Bolela me je glava od svega toga. Ekipi je dobro išlo, znalo se da ćemo biti šampioni jer smo sve pobeđivali, ali ja sam imao druge brige“.

Korpulentni štoper je u junu raskinuo ugovor sa Zvezdom. Sve vreme je strahovao da će biti deportovan,

„Isplanirali smo da se naša ćerka rodi u Srbiji. Međutim, plašili smo da ćemo biti deportovani. Imali smo rok od 90 dana da rešimo problem. I uspeli smo da rešimo problem zahvaljujući advokatima. Vratio sam se u Brazil sa ženom koja je bila u osmom mesecu trudnoće“, otkrio je Edson.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar