Србе зове ђиканима, сад пише правопис?!

Академик Џевад Јахић, аутор скандалозног „Школског рјечника босанског језика“ у којем Србе назива ђиканима и генетским четницима, предводиће стручни тим за израду правописа босанског језика.

Босна и Херцеговина 10.01.2017 | 07:00
Србе зове ђиканима, сад пише правопис?!
То је одлучено на заједничкој седници Председништва и Сената Бошњачке академије наука и уметности (БАНУ), одржаној јуче у Сарајеву, где је на предлог Одељења за босански језик и бошњачку књижевност усвојена је Одлука о изради новог правописа босанског језика.
 
Реализацијом овог пројекта, саопштено је из БАНУ, координисаће руководилац Одељења академик Хаснија Муратагић-Туна, а стручни тим ће предводити Јахић, чија је скандалозна књига у употреби у школама и на факултетима у Федерацији БиХ.

На истој седници БАНУ одлучено је да тема предстојећег броја „Гласника“ буде „Перспективе и изазови бошњачке националне политике“, где ће, поред чланова Академије, научне радове моћи делегирати и други истакнути научници.

Седници су приствовали и посланик Бошњачке демократске заједнице Санџака у Скупштини Србије и бивши муфтија Муамер Зурорлић, као и бивши реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бтзи

10.01.2017 11:05

Одакле њега извукосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

залосно.

10.01.2017 13:03

Свјест појединих муслимана је залосна, и насилно хоце да окрену историју. колико цовјек мора бити наопак и цак болестан да би друге називао тако наопако, неодговарајуце и непристојно. такви многи кваре будуцност и својеј дјеци. праве не толеранцију према другима и стиме стварају мрзњу и лосу будуцност за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

10.01.2017 13:41

Ово је црни хумор,залосно и јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

11.01.2017 07:30

Ово је прави Босњо муслиман и ја га постујем, бар нам отворено казе ко смо, ста смо и да нас мрзи сто смо Срби, са њим смо бар нацисто. Гори су ови сто нас као воле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слазем се

11.01.2017 21:46

Слазем се, управо тако.