Видео - На данашњи дан: Пинтурикио, више нема никога изнад тебе...

Какви голови, какав геније, какав тим...

Фудбал 10.01.2017 | 18:00
Видео - На данашњи дан: Пинтурикио, више нема никога изнад тебе...
Вече 10. јануара 2006. године једно је од најважнијих у историји Јувентуса. Најтрофејнији италијански клуб савладао је Фјорентину на Деле Алпију са 4:1 и обезбедио пласман у четвртфинале Купа Италије (први меч у Фиренци 2:2), али оно по чему ће се тај дуел памтити није резултат, већ историјски хет-трик Алесандра Дел Пјера.

Велики Пинтурикио у 9. минуту утакмице постигао је свој 183. погодак за Стару даму, чиме је оборио рекорд Ђампјера Бонипертија (182) и тако постао најбољи стрелац у историји Јувеа. До краја утакмице тада 31-годишњи Дел Пјеро дао је још два гола Себастијану Фреју, чиме је лествицу само привремено подигао на 185.

Занимљиво, баш је легендарни Бониперти као председник црно-белих, у лето 1993, довео Дел Пјера из Падове.

Дрес Јувентуса Пинтурикио ће носити још пуних шест година (један је од малобројних који је остао после избацивања у Серију Б шест месеци касније) и за то време догурати до бројке од 290 голова на преко 700 утакмица. Поред Бонипертија, данас су иза њега Роберто Бетега(178), Давид Трезеге (171), Омар Сивори (167)...



Тренер Јувентуса Фабио Капело извео је следећи састав тог 10. јануара: Буфон, Замброта, Тирам, Канаваро, Балзарети, Гладстон, Блази, Вијера, Недвед, Дел Пјеро, Муту. А пазите клупу: Емерсон, Трезеге, Ибрахимовић, Каморанези, Кјелини, Зебина, Песото, Роберт Ковач... Један од најјачих састава у историји италијанског фудбала.

Ћезаре Прандели одлучио се за: Фреја, Ујфалушија, Даинелија, Гамберинија, Панкара, Мађа, Пациенцу, Монтолива, Бривија, Божинова и Пацинија.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар