Убио силоватеља кћерке, па добио 40 година затвора

Џулија Мејнор имала је само четири године када је Рејмонд Ерл Брукс почео да је злоставља. Рејмонд је био очух Џулијине мајке те је неретко био близу девојчице, што је искористио на најгнуснији могући начин, злостављајући је до осме године. Након што је суд Рејмонду изрекао малу затворску казну, Џулијин отац Џеј решио је да узме правду у своје руке.

Свијет 10.01.2017 | 08:21
Убио силоватеља кћерке, па добио 40 година затвора
Фото: Миррор

Рејмонд је покушавао да убеди девојчицу како је то што јој он ради нешто сасвим нормално, те да је она "посебна". Срећом, девојчица је смогла снаге да све исприча родитељима, који су позвали полицију.

Рејмонд је 2002. осуђен након што је признао да је злостављао девојчицу. Међутим, судија је одредио скандалозну казну од свега пет година, а Рејмонд је због доброг понашања пуштен на слободу после две године и три месеца. Платио је новчану казну и наставио свој живот, као регистровани сексуални преступник.

После изласка из затвора Рејмонд се доселио у Алабаму, и то у исти градић у ком је живела Џулија, пише британски "Миррор". Тринаест година касније, Џулија која сада има 24 године, постала је мајка троје деце, али и даље не може да заборави ужасе из детињства. Трауме су утицале и на њен брак: била је у депресији, и без воље за било чим. Рејмонд јој је и деценију касније уништавао живот.


Фото: Алабама неwс
Џулија Мејнор

Џулијин отац Џеј Мејнор (43) свакога дана гледао је како му ћерка пати. Није могао то да поднесе. Приликом једног ручка са својим оцем, Џулија се расплакала и у налету туге и беса рекла како би желела да је мртва. То је било довољно да Џеј "пукне".

Сео је на мотор, одвезао се до куће, узео пиштољ, а затим продужио до Рејмонда. Када је дошао до злостављачеве куће у месту Берлин у Алабами, Рејмонд је седео на трему. Џеј је паркирао мотор, и без речи испалио два хица у груди Рејмонду, који је пао на месту мртав.

Полиција је дошла на лице места, и прогласила напад убиством првог степена, а Џеја спровела у притвор. Убрзо је Џеј Мејнор осуђен на 40 година затвора.


Фото: Јулиа Маyнор / Фацебоок
Џеј Мејнор са породицом

Када је јавност сазнала за ову причу, дошло је до подељених ставова: Да ли је Џеј хладнокрвни убица или несрећни отац који није могао да издржи да гледа како му ћерка пати?

Адвокати кажу да је Џеј могао да добије далеко мању казну да је његова ћерка сведочила о свим ужасима које јој је Рејмонд радио, али да Џеј није желео да поново траумира Џулију, те је одбио такву опцију. Нагодио се с тужилаштвом, и без суђења пристао на казну од 40 година.

"Мој отац би урадио исто што и свако други на његовом месту. Он је диван човек, и још бољи родитељ. Срце ми се цепа што је иза решетака. Знам да нас воли исто колико и ми њега" рекла је Џулија медијима у децембру прошле године.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ме

10.01.2017 08:11

И ја би га убио, сваки ко хоце сеx са дјецом- треба га убит,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хх

10.01.2017 09:34

Свака похвала оцу за освету..стета сто је у затвору.могао га је зивог сахранити..и лагано зивјети..

ОДГОВОРИТЕ
Name

цица

12.01.2017 13:18

Оца ослободит свак би то за своје дјете уцинио.

Name

Постенои ЗАКОН

14.01.2017 10:05

Оцу би тебао дат само 4 Мјесеца казне. Па следеци СИЛЕДЗИЈА це дибро да размисли. Ста га цека. А ово 40 година сто су цовјеку дали нема смисла. Је..с овај ЗАКОН. Стити СИЛЕДЗИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ