Ubio silovatelja kćerke, pa dobio 40 godina zatvora

Džulija Mejnor imala je samo četiri godine kada je Rejmond Erl Bruks počeo da je zlostavlja. Rejmond je bio očuh Džulijine majke te je neretko bio blizu devojčice, što je iskoristio na najgnusniji mogući način, zlostavljajući je do osme godine. Nakon što je sud Rejmondu izrekao malu zatvorsku kaznu, Džulijin otac Džej rešio je da uzme pravdu u svoje ruke.

Svijet 10.01.2017 | 08:21
Ubio silovatelja kćerke, pa dobio 40 godina zatvora
Foto: Mirror

Rejmond je pokušavao da ubedi devojčicu kako je to što joj on radi nešto sasvim normalno, te da je ona "posebna". Srećom, devojčica je smogla snage da sve ispriča roditeljima, koji su pozvali policiju.

Rejmond je 2002. osuđen nakon što je priznao da je zlostavljao devojčicu. Međutim, sudija je odredio skandaloznu kaznu od svega pet godina, a Rejmond je zbog dobrog ponašanja pušten na slobodu posle dve godine i tri meseca. Platio je novčanu kaznu i nastavio svoj život, kao registrovani seksualni prestupnik.

Posle izlaska iz zatvora Rejmond se doselio u Alabamu, i to u isti gradić u kom je živela Džulija, piše britanski "Mirror". Trinaest godina kasnije, Džulija koja sada ima 24 godine, postala je majka troje dece, ali i dalje ne može da zaboravi užase iz detinjstva. Traume su uticale i na njen brak: bila je u depresiji, i bez volje za bilo čim. Rejmond joj je i deceniju kasnije uništavao život.


Foto: Alabama news
Džulija Mejnor

Džulijin otac Džej Mejnor (43) svakoga dana gledao je kako mu ćerka pati. Nije mogao to da podnese. Prilikom jednog ručka sa svojim ocem, Džulija se rasplakala i u naletu tuge i besa rekla kako bi želela da je mrtva. To je bilo dovoljno da Džej "pukne".

Seo je na motor, odvezao se do kuće, uzeo pištolj, a zatim produžio do Rejmonda. Kada je došao do zlostavljačeve kuće u mestu Berlin u Alabami, Rejmond je sedeo na tremu. Džej je parkirao motor, i bez reči ispalio dva hica u grudi Rejmondu, koji je pao na mestu mrtav.

Policija je došla na lice mesta, i proglasila napad ubistvom prvog stepena, a Džeja sprovela u pritvor. Ubrzo je Džej Mejnor osuđen na 40 godina zatvora.


Foto: Julia Maynor / Facebook
Džej Mejnor sa porodicom

Kada je javnost saznala za ovu priču, došlo je do podeljenih stavova: Da li je Džej hladnokrvni ubica ili nesrećni otac koji nije mogao da izdrži da gleda kako mu ćerka pati?

Advokati kažu da je Džej mogao da dobije daleko manju kaznu da je njegova ćerka svedočila o svim užasima koje joj je Rejmond radio, ali da Džej nije želeo da ponovo traumira Džuliju, te je odbio takvu opciju. Nagodio se s tužilaštvom, i bez suđenja pristao na kaznu od 40 godina.

"Moj otac bi uradio isto što i svako drugi na njegovom mestu. On je divan čovek, i još bolji roditelj. Srce mi se cepa što je iza rešetaka. Znam da nas voli isto koliko i mi njega" rekla je Džulija medijima u decembru prošle godine.

Izvor: Blic

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Me

10.01.2017 09:11

I ja bi ga ubio, svaki ko hoce sex sa djecom- treba ga ubit,.

ODGOVORITE
Name

Hh

10.01.2017 10:34

Svaka pohvala ocu za osvetu..steta sto je u zatvoru.mogao ga je zivog sahraniti..i lagano zivjeti..

ODGOVORITE
Name

cica

12.01.2017 14:18

Oca oslobodit svak bi to za svoje djete ucinio.

Name

Postenoi ZAKON

14.01.2017 11:05

Ocu bi tebao dat samo 4 Mjeseca kazne. Pa sledeci SILEDZIJA ce dibro da razmisli. Sta ga ceka. A ovo 40 godina sto su covjeku dali nema smisla. Je..s ovaj ZAKON. Stiti SILEDZIJU.

ODGOVORITE