Руски хакери упали у Обамин мозак

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је прокоментарисала извјештај америчких обавјештајних служби о "руским хакерима", наводећи да јој се чини да су они "упали" у двије ствари, од којих је једна "мозак Барака Обаме".

Свијет 09.01.2017 | 20:10
Руски хакери упали у Обамин мозак
"Дјелује ми да су руски хакери хаковали само двије ствари у САД – Обамин мозак и сам извјештај о руским хакерима", објавила је Захарова на својој Фејсбук страници, пренијела је агенција Тас.

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да навођења да је Русија пробала да утиче на америчке председничке изборе подсећају на лов на вештице.

Песков је на конференцији за новинаре рекао да је објављени извештај америчких обавештајних служби у којем се наводи да се Русија мијешала у изборе – непрофесионалан и не садржи никакве доказе.

"Свједоци смо озбиљног замора од Таквих оптужби. То заиста подсјећа на лов на вјештице", казао је он.

У извјештају о руском хаковању током избора у САД, с којег је скинута ознака повјерљивости, тврди се да је руска влада развила "јасну склоност" према Трампу.

У верзији извјештаја за јавност од 25 страна, наводи се да руски напори утичу на предсједничке изборе 2016. године и представљају "најновији израз дугогодишње жеље Москве да подрије либерални демократски поредак предвођен Сједињеним Америчким Државама".

Тврди се да је циљ мијешања Москве био да се подрије повјерење јавности у амерички демократски процес, омаловажи кандидаткиња Демократске партије Хилари Клинтон и "науди" њеном избору за предсједника САД.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Радашин

09.01.2017 20:48

Одакле њему мозак ћуран никад није имао мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипломатски инцидент

10.01.2017 13:14

То ста су Руси радили за вријеме УСА пресједницких избора,је да су навијали за Трампа и ниста висе.Сто би рекао И.Црнадак дипломатски инцидент.

ОДГОВОРИТЕ