Ruski hakeri upali u Obamin mozak

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je prokomentarisala izvještaj američkih obavještajnih službi o "ruskim hakerima", navodeći da joj se čini da su oni "upali" u dvije stvari, od kojih je jedna "mozak Baraka Obame".

Svijet 09.01.2017 | 20:10
Ruski hakeri upali u Obamin mozak
"Djeluje mi da su ruski hakeri hakovali samo dvije stvari u SAD – Obamin mozak i sam izvještaj o ruskim hakerima", objavila je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici, prenijela je agencija Tas.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da navođenja da je Rusija probala da utiče na američke predsedničke izbore podsećaju na lov na veštice.

Peskov je na konferenciji za novinare rekao da je objavljeni izveštaj američkih obaveštajnih službi u kojem se navodi da se Rusija miješala u izbore – neprofesionalan i ne sadrži nikakve dokaze.

"Svjedoci smo ozbiljnog zamora od Takvih optužbi. To zaista podsjeća na lov na vještice", kazao je on.

U izvještaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka povjerljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu.

U verziji izvještaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsjedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen Sjedinjenim Američkim Državama".

Tvrdi se da je cilj miješanja Moskve bio da se podrije povjerenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsjednika SAD.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Radašin

09.01.2017 20:48

Odakle njemu mozak ćuran nikad nije imao mozak.

ODGOVORITE
Name

diplomatski incident

10.01.2017 13:14

To sta su Rusi radili za vrijeme USA presjednickih izbora,je da su navijali za Trampa i nista vise.Sto bi rekao I.Crnadak diplomatski incident.

ODGOVORITE