Пијан ложио ватру, па запалио кућу

У пожару који је јутрос избио у породичној кући у мјесту Присоје код Томиславграда, повређен је 68-годишњи Иван Перковић из Присоја.

Босна и Херцеговина 09.01.2017 | 17:35
Пијан ложио ватру, па запалио кућу
Како су за Фактор потврдили у Ватрогасној јединици Томиславград, нешто пре 10 сати ватрогасцима је пријављен пожар у приземној кући у Присоју.

"Дојаву смо добили од полиције, те смо се одмах упутили на место догађаја. Пожар је избио много прије него што је пријављен, те је ватра већ увелико захватила приземље куће и почела се ширити према крову. Поред тога, у међувремену је из каљених чесми избила вода, па смо и воду затварали како бисмо спасили у кући што се може спасит",- казао је дежурни ватрогасац.

У међувремену је искључена и струја у кући, како не би дошло до још веће штете. Ватрогасци су успјели угасити ватру и спасити кров куће, али је приземље са три собе потпуно изгорјело.

Како су комшије испричале, Перковић иначе живи сам у кући. Те ноћи је највероватније "мало више попио", па ложио ватру у пећи како би се угрејао. Међутим, комшије причају како вјероватно није добро затворио врата пећи, те је под утицајем алкохола заспао, а ватра је у међувремену букнула и почела се ширити по унутрашњости.

"Кад су га извукли из куће, по лицу и по ногама је имао опекотине, био је сав црн од чађи и нагутао се доста дима. Дошла је и Хитна помоћ, па су га, како су казали, одвезли у болницу", казао је један од мештана.

Још није познат степен повреда које је Перковић задобио у пожару, а увиђај на месту догађаја обавили су полицајци МУП Ливањског кантона. Званично ће узрок пожара бити познат након вјештачења.

(Фактор.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар