Pijan ložio vatru, pa zapalio kuću

U požaru koji je jutros izbio u porodičnoj kući u mjestu Prisoje kod Tomislavgrada, povređen je 68-godišnji Ivan Perković iz Prisoja.

Bosna i Hercegovina 09.01.2017 | 17:35
Pijan ložio vatru, pa zapalio kuću
Kako su za Faktor potvrdili u Vatrogasnoj jedinici Tomislavgrad, nešto pre 10 sati vatrogascima je prijavljen požar u prizemnoj kući u Prisoju.

"Dojavu smo dobili od policije, te smo se odmah uputili na mesto događaja. Požar je izbio mnogo prije nego što je prijavljen, te je vatra već uveliko zahvatila prizemlje kuće i počela se širiti prema krovu. Pored toga, u međuvremenu je iz kaljenih česmi izbila voda, pa smo i vodu zatvarali kako bismo spasili u kući što se može spasit",- kazao je dežurni vatrogasac.

U međuvremenu je isključena i struja u kući, kako ne bi došlo do još veće štete. Vatrogasci su uspjeli ugasiti vatru i spasiti krov kuće, ali je prizemlje sa tri sobe potpuno izgorjelo.

Kako su komšije ispričale, Perković inače živi sam u kući. Te noći je najverovatnije "malo više popio", pa ložio vatru u peći kako bi se ugrejao. Međutim, komšije pričaju kako vjerovatno nije dobro zatvorio vrata peći, te je pod uticajem alkohola zaspao, a vatra je u međuvremenu buknula i počela se širiti po unutrašnjosti.

"Kad su ga izvukli iz kuće, po licu i po nogama je imao opekotine, bio je sav crn od čađi i nagutao se dosta dima. Došla je i Hitna pomoć, pa su ga, kako su kazali, odvezli u bolnicu", kazao je jedan od meštana.

Još nije poznat stepen povreda koje je Perković zadobio u požaru, a uviđaj na mestu događaja obavili su policajci MUP Livanjskog kantona. Zvanično će uzrok požara biti poznat nakon vještačenja.

(Faktor.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar