Радикални Дејан Савић!

Српски тим за меч против Словачке у Светској лиги битно подмлађен. Од "златних олимпијаца" само су двојица ту - Мандић и Јакшић.

Остали спортови 10.01.2017 | 10:15
Радикални Дејан Савић!
Када је пре пет година наследио Дејана Удовичића на месту селектора српског ватерполо тима, пред Дејаном Савићем је био и тежак и лак посао. Тежак јер је требало наставити путем успеха, а лак јер је у тиму имао, па готово све врхунске играче.

Али, посао тренера није да само састави тим за одређену утакмицу, спреми тактику. Треба бити психолог, објаснити сваком играчу позицију у тиму, статус. Имао је Савић и среће (ако се то тако може назвати), јер је осим сјаних играча, "наследио" и квалитетне људе. Додао је он онај свој "шмекерски зачин" и почела је ера српске владавине у базенима.

Биологија чини своје, па тако поједини играчи не могу "вечно" да играју, а тренери воле и да мењају, да, попут кувара, стално нешто ново пробају. У спорту је то ново - промовисање млађих играча, давање шансе, па ко се снађе.

И Савић воли да даје шансу млађима, а да има талентованих показују и сјајни резултати млађих српских селекција. Прилика да се они "челиче", да искусе како је то у "свету" нешто старијих, биће у Светској лиги, у такмичењу које је Србија освајала четири пута узастопно.

Ипак, оно што је Савић приредио за први наредни меч у Светској лиги, против Словачке у гостима, јесте радикално.

Душан Мандић (22 године) и Никола Јакшић (19 година) ЈЕДИНИ су из тима који је харао светским ватерполом последњих година! Њима бисмо могли да придодамо браћу Рашовић - Страхињу и Виктора - који су годинама уз А тим.

Иначе, просек година тима који ће се супроставити селекцији Словачке је 21(!), а у екипи су тројица дебитаната: Филип Радојевић, Ђорђе Лазић и Марко Јанковић.

Иако репрезентативни списак делује помало чудно или неуобичајено (без Алексића, Ћука, Филиповића, Прлаиновића...), Савићу се не може, нити сме ништа замерити. Има кредита до неба и назад.

Он, једноставно, ЗНА! Осетио је тренутак да убаци "свежу крв", гладне момке жељне доказивања. Сада је све на њима. Мада, Савић воли у неформалним дружењима са новинарима да се нашали ик каже: "Критикујте нас мало, треба нам то".

Ма, како, човече, да те критикујемо!?

Резултат против Словачке није битан, поготово ако стари ватерполо вук и зналац, велемајстор, избруси једног, два, три... играча за наредне Олимпијске игре.

Операција "Токио 2020" је већ почела. Опростили смо се од Живка Гоцића и Слободана Никића, време је да добијемо нове мајсторе.

Срећно, Дејане и младићи!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар