Божовић открио ко долази, а Терзић ко одлази!

Званичници фудбалских клубова ретко признају јавно с којим играчима преговарају, али је тренер црвено-белих овом приликом свесно то прекршио.

Фудбал 09.01.2017 | 19:30
Божовић открио ко долази, а Терзић ко одлази!
Неписано правило да се не говори јавно о именима играча који су мете током прелазног рока данас је, првог дана припрема за наставак сезоне 2016/17, свесно прекршио тренер Црвене звезде Миодраг Божовић.

Популарни "Гроф", након што је открио који су циљеви до краја сезоне, на питање о потенцијалним појачањима рекао је...

"Помињу се разна имена, читам и ја, али док неко не дође немамо шта да причамо", рекао је Божовић, а онда после кратке паузе надовеза се речима:

"Прекршићу, ипак, правило и рећи да смо заинтересовани за Фримпонга из Напретка и Планића из Војводине", изјавио је вероватно желећи да појача притисак на челнике Напретка и Војводине.

А, Дејан Мелег?

"Интересантни су нам сви млади играчи у Србији, а он јесте један од најбољих. Он јесте моја жеља, али не знам колико је известан, јер финансијски не стојимо добро", слегао је раменима Божовић и додао:

"Требају нам појачања на месту штопера, десног бека и центарфора који прави разлику".

Позиционо, Румун Константин Будески не спада у оно што је Божовић навео као приоритете, али за таквог играча морало би да буде места у тиму...

"Читам да је већ у авиону", одговорио је Божовић.

Будеску је, иначе, слободан играч, за којег је заинтересована и Стеауа.

Док чекају Будеског, у Звезди могу да буду задовољни што су довели тројицу новајлија.

"Вујаклија и Милић имају одређени квалитет и надам се да ће нам помоћи. Мали Сенић је талентован, тражимо младе који могу да напредују и добро се продају".

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ О ДОЛАСЦИМА И ОДЛАСЦИМА

Мало после Божовића, с новинарима је разговарао и генерални директор клуба Звездан Терзић, с којим је разговор започет о Милану Сенићу, који је дошао као "ђак" школе фудбала Бајера из Леверкузена.

"Ко је пратио млађе категорије зна да је у питању одличан играч. Стилом подсећа на Кристијана Роналда и верујем да ћете убудуће много писати о њему", рекао је Терзић, који је потом имао и изненађење за навијаче.

"Сутра у току дана би требало да завршимо све око једног штопера који ће се одлично уклопити у наш систем игре са високо постављеном одбраном. Веома је брз", рекао је Терзић и додао да ће Томас Фибел и Давид Бабубски дефинитивно напустити клуб, као и да је Дамир Кахриман на излазним вратима.

"Постоји велика могућност да Михаило Ристић ове зиме напусти клуб, а тиме бисмо и завршили са одласцима када су упитању играчи на које тренер озбиљно рачуна. Еспањол јесте међу заинтересованим клубовима, али видећемо где ће", рекао је и додао:

"Имамо понуде за још неке играче, али су то они које не желимо да пустимо. Конкретно, интересовање постоји за Кангу, али он нема дозволу да иде".

О Марку Петковићу...

"Марку на лето истиче уговор, постоји интересовање за њега, али он је веома коректан момак и на путу смо да продужимо уговор, како бисмо у јуну добили обештећење за њега".

За крај, прокоментарисао је...

"Верујем да ћемо на пролеће имати јачи тим него у првом делу сезоне, јер су отишли Вијеира који није много играо и Ристић, који такође због повреда није био често на терену".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар