Božović otkrio ko dolazi, a Terzić ko odlazi!

Zvaničnici fudbalskih klubova retko priznaju javno s kojim igračima pregovaraju, ali je trener crveno-belih ovom prilikom svesno to prekršio.

Fudbal 09.01.2017 | 19:30
Božović otkrio ko dolazi, a Terzić ko odlazi!
Nepisano pravilo da se ne govori javno o imenima igrača koji su mete tokom prelaznog roka danas je, prvog dana priprema za nastavak sezone 2016/17, svesno prekršio trener Crvene zvezde Miodrag Božović.

Popularni "Grof", nakon što je otkrio koji su ciljevi do kraja sezone, na pitanje o potencijalnim pojačanjima rekao je...

"Pominju se razna imena, čitam i ja, ali dok neko ne dođe nemamo šta da pričamo", rekao je Božović, a onda posle kratke pauze nadoveza se rečima:

"Prekršiću, ipak, pravilo i reći da smo zainteresovani za Frimponga iz Napretka i Planića iz Vojvodine", izjavio je verovatno želeći da pojača pritisak na čelnike Napretka i Vojvodine.

A, Dejan Meleg?

"Interesantni su nam svi mladi igrači u Srbiji, a on jeste jedan od najboljih. On jeste moja želja, ali ne znam koliko je izvestan, jer finansijski ne stojimo dobro", slegao je ramenima Božović i dodao:

"Trebaju nam pojačanja na mestu štopera, desnog beka i centarfora koji pravi razliku".

Poziciono, Rumun Konstantin Budeski ne spada u ono što je Božović naveo kao prioritete, ali za takvog igrača moralo bi da bude mesta u timu...

"Čitam da je već u avionu", odgovorio je Božović.

Budesku je, inače, slobodan igrač, za kojeg je zainteresovana i Steaua.

Dok čekaju Budeskog, u Zvezdi mogu da budu zadovoljni što su doveli trojicu novajlija.

"Vujaklija i Milić imaju određeni kvalitet i nadam se da će nam pomoći. Mali Senić je talentovan, tražimo mlade koji mogu da napreduju i dobro se prodaju".

ZVEZDAN TERZIĆ O DOLASCIMA I ODLASCIMA

Malo posle Božovića, s novinarima je razgovarao i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, s kojim je razgovor započet o Milanu Seniću, koji je došao kao "đak" škole fudbala Bajera iz Leverkuzena.

"Ko je pratio mlađe kategorije zna da je u pitanju odličan igrač. Stilom podseća na Kristijana Ronalda i verujem da ćete ubuduće mnogo pisati o njemu", rekao je Terzić, koji je potom imao i iznenađenje za navijače.

"Sutra u toku dana bi trebalo da završimo sve oko jednog štopera koji će se odlično uklopiti u naš sistem igre sa visoko postavljenom odbranom. Veoma je brz", rekao je Terzić i dodao da će Tomas Fibel i David Babubski definitivno napustiti klub, kao i da je Damir Kahriman na izlaznim vratima.

"Postoji velika mogućnost da Mihailo Ristić ove zime napusti klub, a time bismo i završili sa odlascima kada su upitanju igrači na koje trener ozbiljno računa. Espanjol jeste među zainteresovanim klubovima, ali videćemo gde će", rekao je i dodao:

"Imamo ponude za još neke igrače, ali su to oni koje ne želimo da pustimo. Konkretno, interesovanje postoji za Kangu, ali on nema dozvolu da ide".

O Marku Petkoviću...

"Marku na leto ističe ugovor, postoji interesovanje za njega, ali on je veoma korektan momak i na putu smo da produžimo ugovor, kako bismo u junu dobili obeštećenje za njega".

Za kraj, prokomentarisao je...

"Verujem da ćemo na proleće imati jači tim nego u prvom delu sezone, jer su otišli Vijeira koji nije mnogo igrao i Ristić, koji takođe zbog povreda nije bio često na terenu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar