Дан Српске обиљежен у Србији

У неколико градова у Србији, завичајна удружења и удружења која баштине достигнућа Републике Српске, обиљежили су Дан Републике Српске, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Србија 09.01.2017 | 15:05
Дан Српске обиљежен у Србији
У Цркви Вазнесења Господњег Јакову код Београда служена је Света литургија, а потом је приређен свечани ручак у организацији удружења "Завет отаџбини", коју чине учесници стварања Републике Српске.

Генерал Миленко Каришик, обраћајући се присутнима, истакао је да ствараоци Републике Српске неће дозволити никоме да оспорава крсну славу Републике Српске, која је створена огромним жртвама српског народа.

"Ми из удружења жЗавет отаџбиниж сигурни смо да наша браћа Срби, широм света, данас с поносом славе Републику Српску и њен најзначјнији празник. Неизмерно смо захвални Србији на помоћи у стварању и садашњем очувању Републике Српске", истакао је Каришик.

Чланови Удружења "Завет отаџбини" истакли су да чине све да сачувају јединство српског народа и све вриједности на којима почива Република Српска, на шта су поносни.

Дан Републике Српске обиљежен је и у Новом Саду у свечаном салону хале "Спенс" у организацији Савеза крајишких удружења из Новог Сада.

У Вршцу је у Саборном храму Светог Николаја литургију служио владика бачки Никанор са свештенством, потом је обављено ломљење славског колача и свечани ручак у организацији Епархије бачке, црквене општине Вршац и Удружења Крајишника "Божур" из Вршца.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ратко Млатиц

09.01.2017 16:41

Свима нама отадзбина мора бити на првом месту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

09.01.2017 16:57

Влади је џеп на првом мјесту

ОДГОВОРИТЕ