Dan Srpske obilježen u Srbiji

U nekoliko gradova u Srbiji, zavičajna udruženja i udruženja koja baštine dostignuća Republike Srpske, obilježili su Dan Republike Srpske, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Srbija 09.01.2017 | 15:05
Dan Srpske obilježen u Srbiji
U Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg Jakovu kod Beograda služena je Sveta liturgija, a potom je priređen svečani ručak u organizaciji udruženja "Zavet otadžbini", koju čine učesnici stvaranja Republike Srpske.

General Milenko Karišik, obraćajući se prisutnima, istakao je da stvaraoci Republike Srpske neće dozvoliti nikome da osporava krsnu slavu Republike Srpske, koja je stvorena ogromnim žrtvama srpskog naroda.

"Mi iz udruženja žZavet otadžbiniž sigurni smo da naša braća Srbi, širom sveta, danas s ponosom slave Republiku Srpsku i njen najznačjniji praznik. Neizmerno smo zahvalni Srbiji na pomoći u stvaranju i sadašnjem očuvanju Republike Srpske", istakao je Karišik.

Članovi Udruženja "Zavet otadžbini" istakli su da čine sve da sačuvaju jedinstvo srpskog naroda i sve vrijednosti na kojima počiva Republika Srpska, na šta su ponosni.

Dan Republike Srpske obilježen je i u Novom Sadu u svečanom salonu hale "Spens" u organizaciji Saveza krajiških udruženja iz Novog Sada.

U Vršcu je u Sabornom hramu Svetog Nikolaja liturgiju služio vladika bački Nikanor sa sveštenstvom, potom je obavljeno lomljenje slavskog kolača i svečani ručak u organizaciji Eparhije bačke, crkvene opštine Vršac i Udruženja Krajišnika "Božur" iz Vršca.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ratko Mlatic

09.01.2017 15:41

Svima nama otadzbina mora biti na prvom mestu!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

09.01.2017 15:57

Vladi je džep na prvom mjestu

ODGOVORITE