Киша дави Дакар...!

Због катастрофалних поплава у Боливији након скраћивања пете, па потом отказивања шесте деонице, прекројена седма!

Остали спортови 09.01.2017 | 16:15
Киша дави Дакар...!
Некада је природа ипак сувише екстремна... Заправо, она је таква, своја, природна, а ми људи покушавамо непрестано да је припитомимо, прилагодимо нашим потребана, често хировима. Али, не иде то тек тако...

Јасан пример "неукротиве" природе је и овогодишње издање чувеног Дакар релија који се последњих година вози широм Јужне Америке. Организатори овог чувеног екстремног ауто-мото такмичења су због великих падавина и тиме узрокованих поплава у Боливији прво били приморани да скрате пету етапу, потом и да откажу шесту која је требало да се заврши у престоници најсиромашније државе Латиоамериког континента, Ла Пазу, да би потом, након дана одмора, прекројили и седму. Она ће сада бити комбинација са шестом и дугачка чак 801 км уместо предвиђених 622, а мериће се 161 км, део који пролази кроз пешчану пустињу.

У генералном пласману код аутомобилиста води Француз Стефан Петерхансел за воланом Пежоа, на двоточкашима прво место држи Американац Сем Сандерленд у седлу КТМ-а, међу камионџијама први је МАН-ов адут Холанђанион Херард де Рој.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар