Kiša davi Dakar...!

Zbog katastrofalnih poplava u Boliviji nakon skraćivanja pete, pa potom otkazivanja šeste deonice, prekrojena sedma!

Ostali sportovi 09.01.2017 | 16:15
Kiša davi Dakar...!
Nekada je priroda ipak suviše ekstremna... Zapravo, ona je takva, svoja, prirodna, a mi ljudi pokušavamo neprestano da je pripitomimo, prilagodimo našim potrebana, često hirovima. Ali, ne ide to tek tako...

Jasan primer "neukrotive" prirode je i ovogodišnje izdanje čuvenog Dakar relija koji se poslednjih godina vozi širom Južne Amerike. Organizatori ovog čuvenog ekstremnog auto-moto takmičenja su zbog velikih padavina i time uzrokovanih poplava u Boliviji prvo bili primorani da skrate petu etapu, potom i da otkažu šestu koja je trebalo da se završi u prestonici najsiromašnije države Latioamerikog kontinenta, La Pazu, da bi potom, nakon dana odmora, prekrojili i sedmu. Ona će sada biti kombinacija sa šestom i dugačka čak 801 km umesto predviđenih 622, a meriće se 161 km, deo koji prolazi kroz peščanu pustinju.

U generalnom plasmanu kod automobilista vodi Francuz Stefan Peterhansel za volanom Pežoa, na dvotočkašima prvo mesto drži Amerikanac Sem Sanderlend u sedlu KTM-a, među kamiondžijama prvi je MAN-ov adut Holanđanion Herard de Roj.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar