Још један у Кини! Бивши штопер Реала и Челсија потписао за Шангај СИПГ!

Наставља се тренд одлазака звучних имена на Далеки исток...

Фудбал 10.01.2017 | 14:30
Још један у Кини! Бивши штопер Реала и Челсија потписао за Шангај СИПГ!
После Оскара, Тевеза, Витсела, још једно познато фудбалско име наставља каријеру у Кини!

На Далеки исток се сели португалски ветеран Рикардо Карваљо који је потписао за кинески Шангај СИПГ. Сарадња је озваничена на годину дана, а Карваљо је претходних дана тренирао са кинеским прволигашем на кампу у Дохи. Он долази као жеља португалског тренера Андреа Вилас-Боаса који га добро познаје.

Финансијски детаљи Карваљовог уговора нису познати, али нема сумње да ће лепо зарадити у једном од најбогатијих кинеских клубова. У овом тренутку, можда и финансијски најмоћнијем.

Карваљо је дошао као слободан играч пошто му је прошлог лета истекао уговор са Монаком и од тада није имао клуб. Иако има 38 година, у прошлој сезони је одиграо преко 40 утакмица за Кнежеве.

Његовим довођењем, Шангај СИПГ је практично завршио прелазни рок пошто је попунио места за странце. Поред Карваља ту су још Бразилци Хулк, Елкесон и Оскар на чија обештећења је Шангај ИСПГ у претходних годину дана платио невероватних 133.500.000 евра! Место петог странца који долази из Азијске фудбалске конфедерације заузео је узбекистански дефанзивац Одил Хамедов који је недавно плаћен руском Краснодару 8.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар