Još jedan u Kini! Bivši štoper Reala i Čelsija potpisao za Šangaj SIPG!

Nastavlja se trend odlazaka zvučnih imena na Daleki istok...

Fudbal 10.01.2017 | 14:30
Još jedan u Kini! Bivši štoper Reala i Čelsija potpisao za Šangaj SIPG!
Posle Oskara, Teveza, Vitsela, još jedno poznato fudbalsko ime nastavlja karijeru u Kini!

Na Daleki istok se seli portugalski veteran Rikardo Karvaljo koji je potpisao za kineski Šangaj SIPG. Saradnja je ozvaničena na godinu dana, a Karvaljo je prethodnih dana trenirao sa kineskim prvoligašem na kampu u Dohi. On dolazi kao želja portugalskog trenera Andrea Vilas-Boasa koji ga dobro poznaje.

Finansijski detalji Karvaljovog ugovora nisu poznati, ali nema sumnje da će lepo zaraditi u jednom od najbogatijih kineskih klubova. U ovom trenutku, možda i finansijski najmoćnijem.

Karvaljo je došao kao slobodan igrač pošto mu je prošlog leta istekao ugovor sa Monakom i od tada nije imao klub. Iako ima 38 godina, u prošloj sezoni je odigrao preko 40 utakmica za Kneževe.

Njegovim dovođenjem, Šangaj SIPG je praktično završio prelazni rok pošto je popunio mesta za strance. Pored Karvalja tu su još Brazilci Hulk, Elkeson i Oskar na čija obeštećenja je Šangaj ISPG u prethodnih godinu dana platio neverovatnih 133.500.000 evra! Mesto petog stranca koji dolazi iz Azijske fudbalske konfederacije zauzeo je uzbekistanski defanzivac Odil Hamedov koji je nedavno plaćen ruskom Krasnodaru 8.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar