У Европи умрло 33 због невремена

У Европи је у невремену страдало најмање 33 особе, због снежних падавина и ниских температура у Турској је отказано стотине летова, а снежне олује захватиле су и Калифорнију, преносе агенције.

Свијет 09.01.2017 | 14:45
У Европи умрло 33 због невремена
У Пољској је због леденог времена умрло још 10 особа од јуче, а недеља је била најсмртоноснији дан у тој земљи ове зиме.

Од почетка викенда, у леденом таласу који је захватио Европу погинуло је најмање 33 особе, углавном миграната и бескућника, преноси АФП.

Јаке снежне олује захватиле су и Турску, блокирајући Истанбул са скоро 65 центиметара снега, а затворене су и многе школе у том граду.

То је трећи дан да је Истанбул блокиран, а затворен је и Босфор због слабе видљивости.

Отказане су стотине летова, више од 10.000 путника који нису дошли до Истанбула су смештени у разне хотеле, а отказане су и све туре трајектом.

У Македонији је умро 68-огодишњи бескућник у главном граду, Скопљу, док је у Србији у Сјеници измерено минус 33.

Саобраћај на Дунаву и Сави је обустављен, а у Београду мигранти су се склонили у складиште близу железничке станице, одбијајући и даље да пређу у прихватне центре из страха да би могли да буду депортовани назад у своје земље.

"Веома је тешко, поготово ноћу када температура буде и минус 15 степени", рекао је тринаестогодишњи дечак из Авганистана Ниамар.

Према речима шеснаестогодишњег Исмаила, нико не помаже мигрантима.

У снежној олуји која је захватила САД од Мисисипија до Мејна страдале су четири особе, преноси АП.

Како јавља АП, из северне Неваде је због снажне зимске олује евакуисано стотине људи, а због поплава које је олуја проузроковала блокирани су путеви у Северној Калифорнији.

Због поплава, данас су затворене и школе у области Рено-Спаркс где је од суботе проглашено ванредно стање, док је снежна олуја у Северној Калифорнији срушила дрвеће на куће и возила, а неко дрвеће је блокирало и путеве.

Школе су затворени и у централном Сибирију, док је настава настављена у Москви где се температура попела на минус 20.

У Грчкој и Италији такође је веома хладно, а у обе земље је неколико миграната умрло.

Избеглички кампови на грчким острвима Лезбос, Самос и Ијос покривени су снегом, а услови живота су веома лоши јер нема грејања. Због тога су неки мигранти премештени у монтажне куће и шаторе са грејањем.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар