Будеску на скенеру: Пиксијева техника, али...

"Не знам тачно шта желе од њега у Црвеној звезди, где га виде у екипи. Није за крилне позиције, мало је тежак и не припада групи брзих играча", поручио легендарни Миле Белодедић.

Фудбал 09.01.2017 | 20:30
Будеску на скенеру: Пиксијева техника, али...
Румун Константин Будеску пристао је да појача Црвену звезду и сада се чека само озваничење тог, вероватно највећег посла српског шампиона ове зиме. Како је трансфер практично завршен, а навијачи нашег најтрофејнијег клуба горе од жеље да се што боље упознају са скупоценим појачањем, Спортски журнал распитао се детаљније о репрезентативцу Румуније и добио детаљну анализу из прве руке.

А ко би то боље од легенде црвено-белих Милета Белодедића који је јако добро упознат с потенцијалом доскорашњег везисте Астре Ђурђу и кинеског Далијена? Члан чувене Звездине генерације која се попела на европски трон не крије да су се и челници клуба са Маракане код њега распитивали о квалитетима Будескуа...

"Мислите да је трансфер завршен", питањем је почео разговор Белодедић. "Нема сумње да се ради о одличном играчу. Биће он појачање. Одличан је техничар. Зна сјајно да прими лопту, да се загради и гурне завршни пас. Изводи одлично слободне ударце. Наравно, не може увек да погоди".  

Као што су медији већ писали, класична "десетка"...

"Не знам тачно шта желе од њега у Црвеној звезди, где га виде у екипи. Није за крилне позиције, мало је тежак и не припада групи брзих играча". 



Белодедић није желео да Будескуа пореди са неким познатим фацама европског фудбала, али му је можда и несвесно уделио највећи комплимент.

"Технички јак је као Пикси. Али да ме не схватите погрешно, није та класа играча. Него уме да као Пикси прими лопту, одигра левом и десном, има добар шут... Ипак, не може да побегне чуварима као што је то радио Стојковић. Стабилан је, уме да одигра оно што најбоље зна, да буде спојка између одбране и напада. Е сад, у Суперлиги има много младих и борбених играча, мора да се трчи...".  

Белодедића су звали и румунски новинари... 

"Занимало их је колико Звезда може да плати. Сигурнији сам ипак да Стеауа има новац".

На крају и један савет за тренера и челнике Звезде.

"Не би требало да закључке доносе после шест месеци. Верујем да ће Будеску бити од користи, иако нема гарација у фудбалу. Човек има велико искуство, а није матор. Играо је групне фазе европских такмичења. У клубу као што је Звезда очекивања су увек највећа. Када говорим о Звезди јежи ми се кожа и подиже коса. Желим јој све најбоље", закључио је Миле Белодедић. 

Извор: моззартспорт

фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар