Budesku na skeneru: Piksijeva tehnika, ali...

"Ne znam tačno šta žele od njega u Crvenoj zvezdi, gde ga vide u ekipi. Nije za krilne pozicije, malo je težak i ne pripada grupi brzih igrača", poručio legendarni Mile Belodedić.

Fudbal 09.01.2017 | 20:30
Budesku na skeneru: Piksijeva tehnika, ali...
Rumun Konstantin Budesku pristao je da pojača Crvenu zvezdu i sada se čeka samo ozvaničenje tog, verovatno najvećeg posla srpskog šampiona ove zime. Kako je transfer praktično završen, a navijači našeg najtrofejnijeg kluba gore od želje da se što bolje upoznaju sa skupocenim pojačanjem, Sportski žurnal raspitao se detaljnije o reprezentativcu Rumunije i dobio detaljnu analizu iz prve ruke.

A ko bi to bolje od legende crveno-belih Mileta Belodedića koji je jako dobro upoznat s potencijalom doskorašnjeg veziste Astre Đurđu i kineskog Dalijena? Član čuvene Zvezdine generacije koja se popela na evropski tron ne krije da su se i čelnici kluba sa Marakane kod njega raspitivali o kvalitetima Budeskua...

"Mislite da je transfer završen", pitanjem je počeo razgovor Belodedić. "Nema sumnje da se radi o odličnom igraču. Biće on pojačanje. Odličan je tehničar. Zna sjajno da primi loptu, da se zagradi i gurne završni pas. Izvodi odlično slobodne udarce. Naravno, ne može uvek da pogodi".  

Kao što su mediji već pisali, klasična "desetka"...

"Ne znam tačno šta žele od njega u Crvenoj zvezdi, gde ga vide u ekipi. Nije za krilne pozicije, malo je težak i ne pripada grupi brzih igrača". 



Belodedić nije želeo da Budeskua poredi sa nekim poznatim facama evropskog fudbala, ali mu je možda i nesvesno udelio najveći kompliment.

"Tehnički jak je kao Piksi. Ali da me ne shvatite pogrešno, nije ta klasa igrača. Nego ume da kao Piksi primi loptu, odigra levom i desnom, ima dobar šut... Ipak, ne može da pobegne čuvarima kao što je to radio Stojković. Stabilan je, ume da odigra ono što najbolje zna, da bude spojka između odbrane i napada. E sad, u Superligi ima mnogo mladih i borbenih igrača, mora da se trči...".  

Belodedića su zvali i rumunski novinari... 

"Zanimalo ih je koliko Zvezda može da plati. Sigurniji sam ipak da Steaua ima novac".

Na kraju i jedan savet za trenera i čelnike Zvezde.

"Ne bi trebalo da zaključke donose posle šest meseci. Verujem da će Budesku biti od koristi, iako nema garacija u fudbalu. Čovek ima veliko iskustvo, a nije mator. Igrao je grupne faze evropskih takmičenja. U klubu kao što je Zvezda očekivanja su uvek najveća. Kada govorim o Zvezdi ježi mi se koža i podiže kosa. Želim joj sve najbolje", zaključio je Mile Belodedić. 

Izvor: mozzartsport

foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar