Јуве већ спрема терен за љето - прво Бокин суперклинац, па онда Толисо!

Јасан план појачања челника шампиона Италије...

Фудбал 09.01.2017 | 15:00
Јуве већ спрема терен за љето - прво Бокин суперклинац, па онда Толисо!
Јувентус наставља да јури везисту. После доласка Ринкона из Ђенове трансфер-груру Бепе Марота и тренер Макс Алегри бацили су се у потрагу за новим појачањем на средини терена. Треба им фудбалер сличног профила као што је Аксел Витсел, који их је испалио у последњем тренутку и отишао у Кину.

И имају у Торину конкретан план, а он се зове Родриго Бентанкур. За овог момка знамо јер се годину и по дана пише о његовом трансферу у Јувентус, а ваљда је куцнуо час да се 19-годишњи везиста Боке Јуниорс пресели у Серију А. Трансфер би, пише Тутоспорт, требало да се реализује у јуну, када талентовани фудбалер још мало сазри, а Стара дама ће већ у априлу исплатити Боки 9.000.000 евра колико износи цена која је договорена приликом продаје Карлоса Тевеза аргентинском великану.

Да ли је Бока могла боље да прође, питање је. Сигурно да на Бомбоњери жале јер су због прече куповине Јувентуса одбијали и по 15.000.000 евра колико су нудили Милан и још неки клубови, али опет добили су својевремено Карлоса Тевеза за само 6.500.000 евра што је био џек-пот.

Аргентински медији, за разлику од италијанских, пишу о другачијем сценарију, мада не мењају суштину да је млади везиста фактички већ фудбалер Јувентуса. Према информацијама из Јужне Америке Родгирго Бентанкур би требало да се пресели у Торино крајем јануара, чим се заврши континентални шампионат за фудбалере до 20 година на којем фудбалер Боке игра за Уругвај. Идеја тренера Алегрија је да не жури са његовим форсирањем, да му да пола године да се прилагоди, а тек онда га пусти у акцију.

До тада Јуве ће радити паралелно на још једном колосеку, а намера челника Старе даме је да купе још једног талентованог фудбалера Корентана Толисоа. Француз из Лиона ће их, међутим, коштати папрено, чак 40.000.000 евра колико Жан-Мишел Ола тражи за њега, мада, ако је неко тврд преговарач и уме да спусти цену, онда је то Бепе Марота.

Селидба Француза у Торино најављује се за наредно лето.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар