Juve već sprema teren za ljeto - prvo Bokin superklinac, pa onda Toliso!

Jasan plan pojačanja čelnika šampiona Italije...

Fudbal 09.01.2017 | 15:00
Juve već sprema teren za ljeto - prvo Bokin superklinac, pa onda Toliso!
Juventus nastavlja da juri vezistu. Posle dolaska Rinkona iz Đenove transfer-gruru Bepe Marota i trener Maks Alegri bacili su se u potragu za novim pojačanjem na sredini terena. Treba im fudbaler sličnog profila kao što je Aksel Vitsel, koji ih je ispalio u poslednjem trenutku i otišao u Kinu.

I imaju u Torinu konkretan plan, a on se zove Rodrigo Bentankur. Za ovog momka znamo jer se godinu i po dana piše o njegovom transferu u Juventus, a valjda je kucnuo čas da se 19-godišnji vezista Boke Juniors preseli u Seriju A. Transfer bi, piše Tutosport, trebalo da se realizuje u junu, kada talentovani fudbaler još malo sazri, a Stara dama će već u aprilu isplatiti Boki 9.000.000 evra koliko iznosi cena koja je dogovorena prilikom prodaje Karlosa Teveza argentinskom velikanu.

Da li je Boka mogla bolje da prođe, pitanje je. Sigurno da na Bombonjeri žale jer su zbog preče kupovine Juventusa odbijali i po 15.000.000 evra koliko su nudili Milan i još neki klubovi, ali opet dobili su svojevremeno Karlosa Teveza za samo 6.500.000 evra što je bio džek-pot.

Argentinski mediji, za razliku od italijanskih, pišu o drugačijem scenariju, mada ne menjaju suštinu da je mladi vezista faktički već fudbaler Juventusa. Prema informacijama iz Južne Amerike Rodgirgo Bentankur bi trebalo da se preseli u Torino krajem januara, čim se završi kontinentalni šampionat za fudbalere do 20 godina na kojem fudbaler Boke igra za Urugvaj. Ideja trenera Alegrija je da ne žuri sa njegovim forsiranjem, da mu da pola godine da se prilagodi, a tek onda ga pusti u akciju.

Do tada Juve će raditi paralelno na još jednom koloseku, a namera čelnika Stare dame je da kupe još jednog talentovanog fudbalera Korentana Tolisoa. Francuz iz Liona će ih, međutim, koštati papreno, čak 40.000.000 evra koliko Žan-Mišel Ola traži za njega, mada, ako je neko tvrd pregovarač i ume da spusti cenu, onda je to Bepe Marota.

Selidba Francuza u Torino najavljuje se za naredno leto.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar