Остин у ФМП-у: Љубав према кошарци је побиједила болест!

Да је љубав према кошарци више од спорта, говори нам прича кошаркаша Ајзеа Остина, најновијег појачања ФМП из Железника.

Кошарка 09.01.2017 | 18:45
Остин у ФМП-у: Љубав према кошарци је побиједила болест!
Остин је путем Фејсбука најавио је свој долазак у Црвену звезду, али ће у наставку сезоне наступати за клуб из Железника.

Амерички центар, некада је био велика нада колеџ кошарке, коме су предвиђали излазак на прву рунду НБА драфта 2014, али је због болести (Марфанов синдром) морао да се повуче јер је постојала опасност због срца уколико настави.

Марфанов синдром је поремећај везивног ткива, који доводи до промена на очима, костима и кардиоваскуларном систему.

Комесар НБА лиге Адам Силвер, недуго пошто му је дијагностикована болест, указао му је част позвавши га на драфт, где је симболично прочитао његово име у статусу почасног "пика", а потом му је обећао и посао у НБА.

Током његових школских дана, откривено је и да не види на десно око, што је до краја колеџа чувао као тајну коју су знали само његови саиграчи и најближи.

Поред тога, бивши кошаркаш Универзитета Бејлор желео је да буде први играч на НБА драфту који је слеп на једно око.

Остин је после скоро двогодишње борбе добио дозволу од лекара да се врати на паркет, а по свему судећу следећа станица ће му бити клуб из Железника, што је потврдио и његов агент.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар