Ostin u FMP-u: Ljubav prema košarci je pobijedila bolest!

Da je ljubav prema košarci više od sporta, govori nam priča košarkaša Ajzea Ostina, najnovijeg pojačanja FMP iz Železnika.

Košarka 09.01.2017 | 18:45
Ostin u FMP-u: Ljubav prema košarci je pobijedila bolest!
Ostin je putem Fejsbuka najavio je svoj dolazak u Crvenu zvezdu, ali će u nastavku sezone nastupati za klub iz Železnika.

Američki centar, nekada je bio velika nada koledž košarke, kome su predviđali izlazak na prvu rundu NBA drafta 2014, ali je zbog bolesti (Marfanov sindrom) morao da se povuče jer je postojala opasnost zbog srca ukoliko nastavi.

Marfanov sindrom je poremećaj vezivnog tkiva, koji dovodi do promena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu.

Komesar NBA lige Adam Silver, nedugo pošto mu je dijagnostikovana bolest, ukazao mu je čast pozvavši ga na draft, gde je simbolično pročitao njegovo ime u statusu počasnog "pika", a potom mu je obećao i posao u NBA.

Tokom njegovih školskih dana, otkriveno je i da ne vidi na desno oko, što je do kraja koledža čuvao kao tajnu koju su znali samo njegovi saigrači i najbliži.

Pored toga, bivši košarkaš Univerziteta Bejlor želeo je da bude prvi igrač na NBA draftu koji je slep na jedno oko.

Ostin je posle skoro dvogodišnje borbe dobio dozvolu od lekara da se vrati na parket, a po svemu sudeću sledeća stanica će mu biti klub iz Železnika, što je potvrdio i njegov agent.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar