Потцијенио сам утицај хаковања

Амерички предсједник Барацк Обама казао је у интервјуу за АБЦ Њуз да није погрешно процијенио потенцијалне пријетње Владимира Путина, али је потцијенио утицај хаковања и ширења лажних информација.

Свијет 08.01.2017 | 21:47
Потцијенио сам утицај хаковања
Обама је дао интервју за емисију “Тхис Wеек” у петак, истог дана када је објављен извјештај америчке обавјештајне службе у којем се наводи да је руски предсједник Владимир Путин лично наредио “утицај на кампању” како би се умијешао у предсједничке изборе у САД-у

“Не мислим да сам потцијенио њега, али сам потцијенио степен у којем је могуће ширити дезинформације уз помоћ хаковања”, казао је Обама у емисији “Тхис Wеек”.

Водитељ емисије Џорџ Стефенопулос подсјетио је Обаму да је управо он одбацио тврдње да је Русија највећа геополитичка пријетња САД-у које је током кампање 2012. године изнио Мит Ромни. У извјештају који је објављен у петак наводи се да су руски оперативци хаковали е-маилове чланова Демократске странке и објавили их како би нашкодили Хилари Клинтон и у коначници помогли Доналду Трампу.

Обама је казао да је наредио истрагу “како би био сигуран да сви разумију да је то нешто што Путин већ неко вријеме ради у Европи. Поновио је своју забринутост да неки републиканци имају више повјерења у Владимира Путина него у колеге Американце јер су демократи.

“Морамо се подсјећати да смо у истом тиму, а Владимир Путин није у нашем тиму. Уколико дођемо до тачке гдје људи осјећају више наклоности према лидеру који је САД и наш начин живота види као пријетњу, онда имамо веће проблеме од хаковања”, казао је Обама.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

сибир

08.01.2017 21:00

Руси су послали војску на васе границе и опколили вас или је обрнуто???? Африку сте унистили и покрали,сад је гуза зинула на Сибир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутак

08.01.2017 21:25

Ниси онда ни требао бити предсједник, јер ништа не знаш. Доналд зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конфуције

08.01.2017 21:26

,,Ако у зивоту не знас ста да радис,види ста други раде,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.01.2017 07:23

Типична Западна пропаганда: Нисмо ми лоши јер радимо лоше ствари, лоши су ови хакери који су свијету открили да ми то радимо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цосаностра

09.01.2017 17:23

Ех, овај Обама хоће још задњи пут да "омбани свијет"! Добио је Нобелову награду за мир, који је уништио у Либији, Сирији, Јемну и дакако у Европи....Вероватно му је мало, па би још требао добити.... али ја мислим, да ће се и њему писати црни дани у црну књигу....

ОДГОВОРИТЕ