Како "преживјети" празничне гозбе?

Било да сте током празника много јели или пили, или пак, обоје, ови савјети ће вам помоћи да лакше пребродите дане послије празника.

Република Српска 08.01.2017 | 20:36
Како "преживјети" празничне гозбе?
Након новогодишњег и Божићног преједања требало би да се крене у озбиљне промјене које подразумјевају нове почетке у изградњи квалитетних прехрамбених навика и рјешавања накупљеног вишка "празничних" килограма.
 
Свјестан како за Нову годину и Божић ријетко ко може да се суздржи пред празничном трпезом и сјети препорука стручњака о умјереном конзумирању хране и пића, нутрициониста Горан Пурић позива на увођење новог режима исхране одмах након празника.
 
"Сваки је дан добар, али у Новој години увек доносимо велике одлуке па нека и ово буде једна од таквих одлука", каже Пурић и наглашава да је у детоксикацији "затрованог" организма незаобилазна  благотворна улога Ц витамина, преноси Индеx.
 
Не би се смјело заборавити ни на унос повећаних количина влакана - житарица, воћа и поврћа како би се повратила равнотежа пробавног система.
 
Пурић каже и како се, без обзира на промјену прехрамбених навика из исхране не би смјели избацити тзв. "добри извори масноћа" који се налазе у плавој риби, орашастим плодовима, сјеменкама и квалитетним нерафинираним биљним уљима.
 
"Због гриже савјести али и великих новогодишњих одлука на почетку сваке године већ је традиционално повећан притисак на фитнес центре", каже менаџер једног од таквих центара, Ненад Ђуровић.
 
Фитнес индустрија у постпразнично вријеме нуди програме појачаног сагоријевања поткожног масног ткива и то кроз аеробне и кардио вежбе.

Успјеха међутим, како напомиње Ђуровић, нема без избалансиране исхране, а у изради таквих програма координирано учествују и тренери и нутриционисти.

(Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

08.01.2017 19:47

Добро Миле казе,Народ није ни свјестан колико добро зиви???Само једу и пију...!!! А намјера му је да створи лагане елитне јединице,по угледу на идола Кима.Нико несмије бити тези од 40кг,то је ради васег добра.......!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.01.2017 08:44

Холестерол убија. Миле нас неимастином лијеци.