Старицу носили два километра на -25

Спасилачка екипа је успјела да из завијаног сјеничког села Лијева Ријека извуче старицу која је пала у снијег и поломила руку, пишу “Вечерње новости“.

Србија 08.01.2017 | 17:38
Старицу носили два километра на -25
Како се наводи, у селу у сјеничком дијелу Голије спасиоци Бојан Радевић и Рафо Трипковић, уз помоћ замјеника предсједника општине Сјеница Мића Каличанина и новинара Едиба Хонића и Зорана Шапоњића спасли су старицу којој је пријетило смрзавање.

Након што су се “ладом-нивом” и пјешице пробили до овог забитог села: Радевић, Трипковић, Каличанин, Хонић и Шапоњић старицу су на носилима, по великом снијегу и ма минус 25 степани, носили скоро два километра до најближих кола. Старица је потом пребачена у Сјеницу гдје јој је указана љекарска помоћ.

У Сјеници је ујутру, код хотела “Борићи” измјерено рекордних минус 33, у Карајукића Бунарима било је минус 30. Цијела висораван окована је снијегом и ледом, око 10.000 горштака, међу којима је пуно старих и болесних, још је у сњежној блокади.

Посебан проблем је несташица воде која угрожава броја стада говеда и оваца у “српском Сибиру”. У Сјеници је од суботе на снази ванредна ситуација, општини је потребна помоћ у тешким машинама за чишћење снага.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар