Staricu nosili dva kilometra na -25

Spasilačka ekipa je uspjela da iz zavijanog sjeničkog sela Lijeva Rijeka izvuče staricu koja je pala u snijeg i polomila ruku, pišu “Večernje novosti“.

Srbija 08.01.2017 | 17:38
Staricu nosili dva kilometra na -25
Kako se navodi, u selu u sjeničkom dijelu Golije spasioci Bojan Radević i Rafo Tripković, uz pomoć zamjenika predsjednika opštine Sjenica Mića Kaličanina i novinara Ediba Honića i Zorana Šaponjića spasli su staricu kojoj je prijetilo smrzavanje.

Nakon što su se “ladom-nivom” i pješice probili do ovog zabitog sela: Radević, Tripković, Kaličanin, Honić i Šaponjić staricu su na nosilima, po velikom snijegu i ma minus 25 stepani, nosili skoro dva kilometra do najbližih kola. Starica je potom prebačena u Sjenicu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć.

U Sjenici je ujutru, kod hotela “Borići” izmjereno rekordnih minus 33, u Karajukića Bunarima bilo je minus 30. Cijela visoravan okovana je snijegom i ledom, oko 10.000 gorštaka, među kojima je puno starih i bolesnih, još je u snježnoj blokadi.

Poseban problem je nestašica vode koja ugrožava broja stada goveda i ovaca u “srpskom Sibiru”. U Sjenici je od subote na snazi vanredna situacija, opštini je potrebna pomoć u teškim mašinama za čišćenje snaga.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar