Како се заштитити од ниске температуре

Хладни талас стигао је и у БиХ, и температуре су врло ниске, па је тако јутрос у Соколцу забиљежено чак минус 28 степени. Како бисте заштитили своје здравље, ако излазите напоље, морате да знате како треба да се понашате.

Република Српска 08.01.2017 | 14:45
Како се заштитити од ниске температуре
Ево неколико корисних информација како да се заштитите.

1. Обуците се слојевито. Поткошуља, памучна мајица, вунени џемпер или флис мајица и јакна. Испод хлача хеланке или дебеле хулахопке, или дуге гаће за мушкарце, плус сокне. На све то иду чизме. Слојевита одјећа чува топлину између слојева па ће вам бити топлије тако него када бисте носили само поткошуљу и дебели џемпер.

2. Заштитите све екстремитете. Носите обавезно капу, шал и рукавице, а шал можете да навучете и преко носа и дишете у њега. Тако ћете мало угријати ваздух.

3. Покушајте да дишете што опуштеније када сте на ниским температурама. Тако ће вам бити топлије. Када се стиснете и укочите, тијело троши више енергије да остане у том положају. Покушајте седам пута дубоко да удахнете и издахнете. При том бројте сваки пут до седам. Тако ћете се опустити. Носите чизме са гуменим ђоновима или прорезима како бисте смањили ризик од пада.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

смјена

08.01.2017 14:19

Капа доле водитељу емисије Недељом са Јахорине, јутрос је имао својеврсан перформанс на почетку јављања, прозвао је Електродистрибуцију Пале због неотклањања квара и 23-ог изостанка струје у Палама, Јахорини. Капа доле! Смјенити одмах све који нису налозили да се отклони квар и народ остане без струје на Божић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

08.01.2017 15:19

Љубомир Мрда!