ИТА: Наполи до побједе над Сампдоријом у 95. минуту!

Фудбалери Наполија савладали су Сампдорију 2:1 на свом терену у 19. кола Серије А. Наполијеве порођајне муке и победа у последњој секунди! Габијадини за спас, Тонели за славу! Сан Паоло прокључао тик пре последњег судијског звиждука, Сампдорија није издржала - 2:1.

Фудбал 07.01.2017 | 23:30
ИТА: Наполи до побједе над Сампдоријом у 95. минуту!
Порођајне муке, али на крају - три бода!

Сампдорија се показала као тврд орах, имала један слатки бод у рукама, али је Наполијева победа дошла у последњој секунди. Уз страховите проблеме и кидање живаца навијачима на Сан Паолу све док судија Марко Ди Бело узео пиштаљку у уста и кренуо да свира крај утакмице. Али, баш у том тренутку нашао се Лоренцо Тонели, који је махерским потезом, у стилу расних голгетера, протнуо лопту кроз шуму противничких играча и Манола Габијадинија и бацио трибине у екстазу. Из два у један - 2:1. 

Муке са дефицитом у офанзивној линији претиле су озбиљно да угрозе Наполијеве амбиције да настави шампионску потеру за Јувентусом. Али, онда када је било најтеже Наполитанци су пронашли решење за сложену једначину и стигли до коначног циља. Најновије појачање у нападачком систему Леонардо Паволети нашао се на клупи за овај сусрет, али га тренер Маурицио Сари, баш као ни српског штопера Николу Максимовића, није бацао у ватру на овом мечу. Упркос свим проблемима са којим се Наполи сусрео.

Почев од тога да је домаћин Сампи уручио пригодан поклон у виду аутогола Елсеида Хисаја, све до мука са реализацијом практично све до краја утакмице. 

Страховит притисак трпела је одбрана Сампдорије од тог 30. минута, када је Хисај проследио лопту иза леђа Пепеа Реине. Још је теже било онда када је од 61. минута, када је штопер Матијас Силвестре направио велику глупост и у року од само седам минута зарадио други жути картон и оставио саиграче на цедилу.

И све је некако указивало на то да ће Сампдорија успети да издржи. Чак и када је утакмица ушла у пети минут продужетка. Али, онда се догодила једна катастрофална грешка комплетне одбране приликом избацивања лопте и аситенција Ивана Стринића за Тонелија која је променила све.

Пре тога поравнање резултата донео је Маноло Габијадини у 77. минуту, само неколико тренутака пошто је на терену заменио неприметног Жоржиња..

Гол за растанак или продужетак чудне романсе између Наполија и проблематичног стрелца? Велико је питање, али чињеница је да је Габијадини био један од спасилаца Наполија, а притом је и 2016. годину завршио голом у оној голеади с Фјорентином.

Засад све више изгледа да ће Габијадини пут Енглеске или Француске. Али, можда би баш овај погодак могао да промени ствари. Јесте, Сари ће сада имати Паволетија у ротацији, кроз неколико недеља (или месеци, зависно од опоравка) и Милика. Опет, Габијадини је тренутно оно најбоље што Наполи има. А само у последње време је клуб два пута спасао и директно учествовао у освајању четири бода из две утакмице.

Шта је чинити Наполију?

Наполи је задржао трећу позицију на табели са 38 бодова, док је Сампдорија на 14. са 23, после четвртог везаног меча без тријумфа.

Фудбалери Емполија победили су Палермо са 1:0, у првој утакмици кола. Једини гол постигао је Масимо Макароне у 78. минуту из једанаестерца.

Емполи је остварио четврту првенствену победу, заузима 17. место на табели са 17 бодова и "побегао" је Палерму на седам бодова.

Палермо има 13 пораза, налази се у зони испадања на 18. месту и први је испод црте са 10 бодова. Претпоследњи је Кротоне са девет бодова али и две утакмице мање, а девет бодова из 18 утакмица има последњепласирана Пескара.

Серија А, 19. коло:

Емполи – Палермо 1:0
Наполи – Сампдорија 2:1

недеља:

12.30 Удинезе – Интер
15.00 Кјево – Аталанта
15.00 Ђеноа – Рома
15.00 Лацио – Кротоне
15.00 Сасуоло – Торино
18.00 Милан – Каљари
20.45 Јувентус – Болоња

одложено: Пескара – Фиорентина

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар