ПОР: Бенфика игра шампионски, Живковићу шанса на кашичицу! Порто опет кикснуо!

Орлови рутиснки одрадили посао на гостовању Виторији Гимараеш - 2:0. Змајеви остали без ватре! Порто губи трку са Бенфиком!

Фудбал 07.01.2017 | 23:10
ПОР: Бенфика игра шампионски, Живковићу шанса на кашичицу! Порто опет кикснуо!
Бенфика игра шампионски! Ту нема дилеме. Нема превише муке код Орлова, технички су надмоћнији од већине противника у лиги и зато ретко греше. У 16. колу славили су против Виторије Гимараеш у гостима с 2:0.

Стрелци за Орлове били су Жонас и Костас Митроглу, а и ти погоци су пример доброг грађења акција пошто су дошли из непосредне близине голу домаћина.

Лоша вест за Бенфику, али и љубитеље фудбала у Србији је повреда Љубомира Фејсе који је морао да напусти игру после 17 минута због ударца који је задобио у главу. За сада нема информација да је у питању озбиљнија повреда. Али га је тренер Руи Виторија из предострожности извукао из игре.

У игру је у 88. минуту ушао и Андрија Живковић и тако зарадио минуте у Примеири после добре игре у Купу.

Бенфика је са ова три бода утврдила прву позицију и сада има 41 освојен бод, док је Виторија после три везане победе сада забележила пораз и има 30 освојених бодова. Гимараеш је 5. на табели.

Ако смо констатовали да Бенфика игра шампионски и да без много муке прескаче препреке у Примеири, онда то свакако не важи за Порто. Бар не за сада. Змајеви су остали без ватре и одиграли нерешено у гостима против Фереире - 0:0.

Порто јесте имао апсолутну контролу игре и поставке на терену, допустио је домаћину да упути само један шут у оквир гола. Порто је нападао, био опаснији противник, али лопта није хтела у мрежу.

Порто је ову 2017. годину дочекао на величанствен начин са 28.000 људи на тренингу 1. јануара, али се играчи тима са Драгаа нису одужили навијачима.

Са овим бодом Порто је други на табели са 35 бодова, а Бенфика му сада бежи шест бодова. Трећа је Брага са 33, четврти Спортинг са 30 освојених бодова.

ПРИМЕИРА ЛИГА, 16. КОЛО

Петак:

Арука - Виторија Гимараеш 0:1
/Ернани 80/

Субота:

Национал - Спортинг Брага 0:0

Ешторил - Маритимо 0:1
/Раул Силва 36/

Гимараеш - Бенфика 0:2 (0:2)
/Жонас 19, Митроглу 42/

Пасош Фереира - Порто 0:0

Недеља:

17.00: Тондела - Арука
17.00: Рио Аве - Чавес
19.00: Боависта - Виторија Сетубал
21.15: Спортинг - Феиренсе

Понедељак:

21.00: Мореиренсе - Белененсеш

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар