POR: Benfika igra šampionski, Živkoviću šansa na kašičicu! Porto opet kiksnuo!

Orlovi rutisnki odradili posao na gostovanju Vitoriji Gimaraeš - 2:0. Zmajevi ostali bez vatre! Porto gubi trku sa Benfikom!

Fudbal 07.01.2017 | 23:10
POR: Benfika igra šampionski, Živkoviću šansa na kašičicu! Porto opet kiksnuo!
Benfika igra šampionski! Tu nema dileme. Nema previše muke kod Orlova, tehnički su nadmoćniji od većine protivnika u ligi i zato retko greše. U 16. kolu slavili su protiv Vitorije Gimaraeš u gostima s 2:0.

Strelci za Orlove bili su Žonas i Kostas Mitroglu, a i ti pogoci su primer dobrog građenja akcija pošto su došli iz neposredne blizine golu domaćina.

Loša vest za Benfiku, ali i ljubitelje fudbala u Srbiji je povreda Ljubomira Fejse koji je morao da napusti igru posle 17 minuta zbog udarca koji je zadobio u glavu. Za sada nema informacija da je u pitanju ozbiljnija povreda. Ali ga je trener Rui Vitorija iz predostrožnosti izvukao iz igre.

U igru je u 88. minutu ušao i Andrija Živković i tako zaradio minute u Primeiri posle dobre igre u Kupu.

Benfika je sa ova tri boda utvrdila prvu poziciju i sada ima 41 osvojen bod, dok je Vitorija posle tri vezane pobede sada zabeležila poraz i ima 30 osvojenih bodova. Gimaraeš je 5. na tabeli.

Ako smo konstatovali da Benfika igra šampionski i da bez mnogo muke preskače prepreke u Primeiri, onda to svakako ne važi za Porto. Bar ne za sada. Zmajevi su ostali bez vatre i odigrali nerešeno u gostima protiv Fereire - 0:0.

Porto jeste imao apsolutnu kontrolu igre i postavke na terenu, dopustio je domaćinu da uputi samo jedan šut u okvir gola. Porto je napadao, bio opasniji protivnik, ali lopta nije htela u mrežu.

Porto je ovu 2017. godinu dočekao na veličanstven način sa 28.000 ljudi na treningu 1. januara, ali se igrači tima sa Dragaa nisu odužili navijačima.

Sa ovim bodom Porto je drugi na tabeli sa 35 bodova, a Benfika mu sada beži šest bodova. Treća je Braga sa 33, četvrti Sporting sa 30 osvojenih bodova.

PRIMEIRA LIGA, 16. KOLO

Petak:

Aruka - Vitorija Gimaraeš 0:1
/Ernani 80/

Subota:

Nacional - Sporting Braga 0:0

Eštoril - Maritimo 0:1
/Raul Silva 36/

Gimaraeš - Benfika 0:2 (0:2)
/Žonas 19, Mitroglu 42/

Pasoš Fereira - Porto 0:0

Nedelja:

17.00: Tondela - Aruka
17.00: Rio Ave - Čaves
19.00: Boavista - Vitorija Setubal
21.15: Sporting - Feirense

Ponedeljak:

21.00: Moreirense - Belenenseš

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar