Ухапшена три инструктора вожње због примања мита

Према информацијама из МУП-а УСК у данашњој акцији ухапшена су три инструктора за полагање возачких испита који су од кандидата узели новац како би их пустили на практичном испиту.

Босна и Херцеговина 07.01.2017 | 18:06
Ухапшена три инструктора вожње због примања мита
"Ухапшена су три инструктора приликом примања мита и акција је још увијек у току", казала је за Клиx.ба Сежана Галић, портпарол МУП-а УСК.

Припадници Специјалне полиције МУП-а Унско-санског кантона у априлу прошле године су ухапсили координатора Комисије за полагање возачких испита Нермина Ћоралића, иначе радника Кантоналног министарства образовања, због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења.

Осим Ћоралића, тада су ухапшена и тројица чланова те Комисије, а на терет им се ставља да су учествовали у незаконитом издавању возачких дозвола за одређену цијену, те тиме прибавили имовинску корист чији износ тек треба бити утврђен.

Из МУП-а УСК тада су најавили да је списак уплетених у малверзације око полагање возачких испита и нелегалног рада аутошкола много већи, но Галић нам није открила да ли се ради о наставку те акције.

Извор: Клиx

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

опа

07.01.2017 17:52

Па гдје сте досад били, све после ратне дозволе су купљене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2017 08:09

Тацно и те су возацке многи покусали који су изасли вани само да замијене за одговарајуцу. У многим земљама није им успјело,мада је било и оних који су стварно имали валидну возацку са свим категотијамс мада су опет морали поново полагат а једина боља страна тог је да су морали мање цасова возње да уплате минимално 10 и кад виде у тих 10 сати како возе одмах их пријаве да иду на испит и теорије и возње.

Name

Деки

08.01.2017 09:00

Ова тројица су ухапсени јер требају нека друга тројица да заузму та мјеста и краду.Код нас нема полицајца ни било ког другог слузбеника да га не мозете ухапсити због мита.Мозете кренути по абецеди и хапсити.

Name

поглед са стране

07.01.2017 18:10

Корупција, подмицивање и организовани криминал су и отац и мајка балканцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

08.01.2017 08:06

Није тацно ! На западу је јос горе само знају сакрит 'прије пар дана уватили цак полицајце како краду кобасице на киле из кантине