Uhapšena tri instruktora vožnje zbog primanja mita

Prema informacijama iz MUP-a USK u današnjoj akciji uhapšena su tri instruktora za polaganje vozačkih ispita koji su od kandidata uzeli novac kako bi ih pustili na praktičnom ispitu.

Bosna i Hercegovina 07.01.2017 | 18:06
Uhapšena tri instruktora vožnje zbog primanja mita
"Uhapšena su tri instruktora prilikom primanja mita i akcija je još uvijek u toku", kazala je za Klix.ba Sežana Galić, portparol MUP-a USK.

Pripadnici Specijalne policije MUP-a Unsko-sanskog kantona u aprilu prošle godine su uhapsili koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita Nermina Ćoralića, inače radnika Kantonalnog ministarstva obrazovanja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Osim Ćoralića, tada su uhapšena i trojica članova te Komisije, a na teret im se stavlja da su učestvovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola za određenu cijenu, te time pribavili imovinsku korist čiji iznos tek treba biti utvrđen.

Iz MUP-a USK tada su najavili da je spisak upletenih u malverzacije oko polaganje vozačkih ispita i nelegalnog rada autoškola mnogo veći, no Galić nam nije otkrila da li se radi o nastavku te akcije.

Izvor: Klix

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

opa

07.01.2017 17:52

Pa gdje ste dosad bili, sve posle ratne dozvole su kupljene.

ODGOVORITE
Name

Re

08.01.2017 08:09

Tacno i te su vozacke mnogi pokusali koji su izasli vani samo da zamijene za odgovarajucu. U mnogim zemljama nije im uspjelo,mada je bilo i onih koji su stvarno imali validnu vozacku sa svim kategotijams mada su opet morali ponovo polagat a jedina bolja strana tog je da su morali manje casova voznje da uplate minimalno 10 i kad vide u tih 10 sati kako voze odmah ih prijave da idu na ispit i teorije i voznje.

Name

Deki

08.01.2017 09:00

Ova trojica su uhapseni jer trebaju neka druga trojica da zauzmu ta mjesta i kradu.Kod nas nema policajca ni bilo kog drugog sluzbenika da ga ne mozete uhapsiti zbog mita.Mozete krenuti po abecedi i hapsiti.

Name

pogled sa strane

07.01.2017 18:10

Korupcija, podmicivanje i organizovani kriminal su i otac i majka balkancima.

ODGOVORITE
Name

Milos

08.01.2017 08:06

Nije tacno ! Na zapadu je jos gore samo znaju sakrit 'prije par dana uvatili cak policajce kako kradu kobasice na kile iz kantine