Миха: Мало нисам спавао, али одбио сам Кинезе!

Синиша Михајловић открио је да је у децембру добио понуду из Кине и да му је било потребно време да се одлучи. Апелује да се поштују играчи који прихвате да играју за тај новац.

Фудбал 08.01.2017 | 14:00
Миха: Мало нисам спавао, али одбио сам Кинезе!
Не успе да одбије свако, али Синиша Михајловић јесте тај.

Наш тренер, који са успехом води Торино кроз Серију А ка европској сцени наредне сезоне, открио је италијанским новинарима да је, попут многих тренера и играча, могао већ ове зиме да напусти Европу и потпише јак уговор у Кини.

"У децембру сам добио понуду да радим као тренер у Кини, али сам одлучио да је одбијем јер не волим да остављам посао недовршен. Да будем искрен, имао сам пар непроспаваних ноћи размишљајући о плати коју сам могао да добијем, али у животу морате да доносите важне одлуке тако да је ово био мој избор", рекао је Михајловић у недељи у којој би, после Аксела Витсела, још један играч могао да прихвати да постане мултимилионер преко ноћи.

Реч је о хрватском нападачу Николи Калинићу, за којег је Фиорентина добила 45 милиона евра вредну понуду, а који би и сам могао да заради много више него у Италији.

Колико више?

"Требало би поштовати играче који одлазе тамо због новца, јер каријера фудбалера није толико дуга, док тренери трају прилично дуже. У Кини можете да зарадите пет или шест пута више него што у Италији добијете за сезону. У сваком случају, Кина више није место где се окупљају 'испрани' играчи, попут Катара или Сједињених Држава", прокоментарисао је Михајловић.

Синишина плата...

У италијанској јавности није се много спекулисало око тога колико Михајловић зарађује годишње у Торину. Док је био тренер Милана, често се спекулисало о плати од 2,3 до 2,5 милиона по сезони, тако да је извесно да тренутно зарађује мање од тога. Највећу плату у Италији има Макс Алегри из Јувентуса са пет милиона годишње, а на другом месту је Лућано Спалети из Роме са три.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар