Miha: Malo nisam spavao, ali odbio sam Kineze!

Siniša Mihajlović otkrio je da je u decembru dobio ponudu iz Kine i da mu je bilo potrebno vreme da se odluči. Apeluje da se poštuju igrači koji prihvate da igraju za taj novac.

Fudbal 08.01.2017 | 14:00
Miha: Malo nisam spavao, ali odbio sam Kineze!
Ne uspe da odbije svako, ali Siniša Mihajlović jeste taj.

Naš trener, koji sa uspehom vodi Torino kroz Seriju A ka evropskoj sceni naredne sezone, otkrio je italijanskim novinarima da je, poput mnogih trenera i igrača, mogao već ove zime da napusti Evropu i potpiše jak ugovor u Kini.

"U decembru sam dobio ponudu da radim kao trener u Kini, ali sam odlučio da je odbijem jer ne volim da ostavljam posao nedovršen. Da budem iskren, imao sam par neprospavanih noći razmišljajući o plati koju sam mogao da dobijem, ali u životu morate da donosite važne odluke tako da je ovo bio moj izbor", rekao je Mihajlović u nedelji u kojoj bi, posle Aksela Vitsela, još jedan igrač mogao da prihvati da postane multimilioner preko noći.

Reč je o hrvatskom napadaču Nikoli Kaliniću, za kojeg je Fiorentina dobila 45 miliona evra vrednu ponudu, a koji bi i sam mogao da zaradi mnogo više nego u Italiji.

Koliko više?

"Trebalo bi poštovati igrače koji odlaze tamo zbog novca, jer karijera fudbalera nije toliko duga, dok treneri traju prilično duže. U Kini možete da zaradite pet ili šest puta više nego što u Italiji dobijete za sezonu. U svakom slučaju, Kina više nije mesto gde se okupljaju 'isprani' igrači, poput Katara ili Sjedinjenih Država", prokomentarisao je Mihajlović.

Sinišina plata...

U italijanskoj javnosti nije se mnogo spekulisalo oko toga koliko Mihajlović zarađuje godišnje u Torinu. Dok je bio trener Milana, često se spekulisalo o plati od 2,3 do 2,5 miliona po sezoni, tako da je izvesno da trenutno zarađuje manje od toga. Najveću platu u Italiji ima Maks Alegri iz Juventusa sa pet miliona godišnje, a na drugom mestu je Lućano Spaleti iz Rome sa tri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar