Пернар објавио: Више нисам католик

Посланик "Живог зида" у хрватском Сабору Иван Пернар објавио је да више није католик и да је иступио из Католичке цркве, јер није сагласан са њеним политичким порукама, јавља загребачки "Индекс".

Регион 07.01.2017 | 13:12
Пернар објавио: Више нисам католик
"Не слажем се с њеном верском науком, нити политичким порукама, као што су забрана женидбе за свештенство, чистилиште, исправност клањања пред киповима, непогрешивост папе и да свештеници могу опраштати грехе", објавио је Пернар на Фејсбуку.

Он је објаснио и зашто је у петак био на прослави Бадње вечери у организацији Српске православне цркве, док није био на прослави католичког Божића или Бадњака.

"Разлога је више, али два су основна, на сам догађај позвало ме је њихово свештенство. Позив од католичког никада нисам добио, па се у складу с тим нисам ни осетио позваним", казао је Пернар.

Како други разлог је навео то што је католичко свештенство у служби ХДЗ.

Према његовим речима, ХДЗ осим што је уништио Хрватску, жели да уништи и њега лично и то монтираним поступцима, злоупотребом државних институција и путем државне телевизије.

"Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт нити се меша у нашу политику и бави се верским питањима. За католичку цркву се то не може рећи”, оцењује Пернар.

“Индекс” је на крају текста навео да је Пернаров потез изазвао низ негативних и шовинистичких реакција на Фејсбуку, а због таквих коментара је Пернар објавио још један пост на Фејсбуку у ком се осврнуо на све оне који "га називају Србином и комунистом зато што није католик ни члан ХДЗ".

Извор: Агенције/Индекс

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

07.01.2017 12:17

Овај це брзих дана главу изгубити,стета има несто у њој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар;

07.01.2017 12:22

Стара изрека говори: вук длаку мења, ћуд н и к а д а. (упамтите)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

07.01.2017 15:12

Хе хе хе Цар је увјек Цар хе хе хе а Латини су увјек Латини хе хе хе

Name

дгx

08.01.2017 15:49

Која си ти овца. Овај човек је уредан и камо среће да се и овде нађе неко ко ће острије осудити јерес и пристрасност наших црквених вођа.

Name

змај од сипова

09.01.2017 09:41

Овај је бољи од Баје , како само скреце пазњу на себе цццц

Name

Пеца.

07.01.2017 12:24

Ниста ву небрините,монтазерски посао добро плацан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

07.01.2017 12:25

Заиста,засто се људи клањају киповима,иконама,сликама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@зумба

07.01.2017 13:42

Исто као што се неки клањају невидљивим и неопипљивим "стварима", зато се и зове вјера или вјеровање, неки људи вјерују да молитва неком кипу или слици може нешто промијенити на боље, било која вјера или молитва некоме или нечему је позитивна ако тај обред уноси мир у нечије срце али проблем је што се вјера диљем планете злоупотребљава, због вјере и вјеера гину људи, то је парадокс "модерног" човјечанства.

Name

ДК

07.01.2017 13:51

Људи се не клањају иконама и киповима, дрвету, папиру, боји, камену, него светим ликовима. Да ли родитељи не требају љубити слике своје дјеце, ако она нису ту. Не требају никад њихове слике глегати? Свети ликови интензивирају осјецај религиозности. Цовјек окрузен светим ликовима утања висе у религиони осјецај и на тај нацин се приблизава интензивније Богу.

Name

Харе Крисна

07.01.2017 13:56

Клањао се видљивом или невидљивом исто ти се писе.У цему је разлика?

Name

07.01.2017 15:00

И у коња је испуњено срце када једе сијено,али је коњ,хајван најбоље речено.Тако је и са киповима!!Бог један хајвани једни!!!!

Name

Зумбуле идиоте

07.01.2017 15:14

Зумбуле Хрисцани смо не муслимани , иконе зумбуле то је хрисцанско и прије је било а ви брате интернет и ИСИЛ ста вам ја могу кад сте примитивни ?

Name

тако је

07.01.2017 17:34

Бог је једини и то онај који Мухамед казе. Онај који је имао десет зена, озенио се са дјевојцицом од 6 година, био војсководја, водио око 80 ратова, трговао са зенама, позивао на убијање невјерника (све оне који нису прихватили његову проповијед) "Убијајте их гдје их год сретнете, али не у близини дзамија" . Ниједна лицнот тога времене није тако добро описана као Мухамед. Све то мозе процитати ко год зели.

Name

ре ДК

08.01.2017 15:53

"Свети ликови". Незнам колико си упознат са истинским учењем. Њега је подрзавао и Толстој који је процитао све црквене књиге тог доба и назвао јос тада изопаценост у проповједи вјере. Наравно, и њега су оштро искритиковали.

Name

Брод

07.01.2017 12:49

Хрватски Вукелић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прогледао

07.01.2017 12:53

Схватио човјек шта је догма.Схватио да ако је Бог у свима нама онда нам свештеник и не треба јер нема шта он да опрости Богу у нама за грех који је он сам учинио скупа са нама.Схватио човјек шта је живот и на пола пута је да постане свјесно људско биће достојно дивљења.Замка постоји јер мамац бацају сад други ако постане ПРАВОСЛАВАЦ опет ће се спустити на исте гране јер ће само замјенит ГУЊ католички за православни.Вјерник бити, велик је то и непотребни терет који те спутава да постанеш БОЖИЈЕ биће у пуном капацитету.На жалост има манијака који се упуте у слепо црево вјере,,сотонисти,,и у њима је терет још тежи јер у бијесу борбе против вјере они иду у супротност уместо да супе снагу и кажу хвала ја нисам ничији вјерник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

08.01.2017 03:36

Прогледате без милости Бозије никада немозе слеп цовјек који попут тебе пљује по Истини Христовој и Правди Бозијој. Г. Иван Пернар је Хрват и млади науцник који трази Истину о догадјајима у времену у коме зиви. На своме зивотном путу Г. Пернар наилази на многе потескоце због тога сто он није цовјек од овог свијета и попут многи други Хрвата испуњен мрзњом према СРБима од којих Хрвати потицу највецим својим бројем вец Истинотразитељ који трази Истину која се крије а која дрзи земљу и градове. На путу Истине многи су страдали и нико незна ста це бити убудуце даље са Г.Иваном Пернаром, и којим це путем он отици, али ми њему заиста зелимо пуно среце и успјеха у његовом племенитом раду на откривању Истине за коју оцигледно у Хрватској јос увијек није сазрело време. Бивсе градјане Југославије уби незнање и неовавестенист о раду Тајних владара из сенке који путем превара господаре и владају свјетом. Зато ко има уси нека цује и послуса савјете овог младог цовјека и науцника од којег многи људи без разлике на своју вјеру могу пуно тога да сазнају и науце, засто се сигурни покајати неце!

Name

несретни Миле

08.01.2017 10:36

Ти си као ето прогледао пуним оцима.Темплари су Христова војска и замисли клањали се Бефомету,,сотони,,.Сотонску библину написао монах у манастиру за једну ноц истим рукописом целу имас је у музеју.Како највисе педофила,сотониста,среброљубаца има бас у онима кони би требали бити узор јер су најблизи богу.Бозија цестица у ЦЕРНУ СWИЦЕРЛАНД је најбољи науцни доказ како је насто свет ако је до науцника БОГА онда да насег науцника господина ПЕТРОВИЦА прогласимо богом.Нико теби не зели узети твоју лудост у коју ти вјерујес не напротив ја зелим да ти своју лудост не натурас нама другима који у њу не вјерујемо.Цовјек који вјерује да је библија настала у време које су Јевреји наметнули а онда оде пред СМЕДЕРЕВСКУ ТВРДЈАВУ И ПОГЛЕДА ДАТУМ КОЈИ ПИСЕ И СХВАТИ да је она изградјена по годинама постанка света Српског календара а он је висе од 2000 година старији од Јеврејско-хрисцанске лази а потом погледа глинене плоцице и види време града Сумера а овај стар 12000 година са правом се упита јесам ли ја луд да материјалном доказу не вјерујем.Засто је бог израелцима дао обецану земљу ако је унистио египцане сто им није дао њихову земљу поробљену-зато микицу сто су они настали као јевреји а кад би ти знао цитат хијероглифе знао би да ЈЕВРЕЈ ЗНАЦИ-РОБ на египатском.Благо вјери са таквима теско народу са оваквима као Иван јер паметан схватио да бог је застарио јер тамо јос андјели масу крилима а бог скртица није у стању да купи климу и намјести угодну температуру.

Name

Михаило Микиц

08.01.2017 13:08

Несретни Миле, у надимку твоме крије се права истина о теби.

Name

Мрки

07.01.2017 13:05

Ово мени звуци као да је на путу да предје на ислам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста

07.01.2017 15:17

Бошњаци су људи исто ко и ти, јел ти се гаде можда ?

Name

ре нрки

07.01.2017 15:30

Поглегај документарни филм Дрон на РТС-е.

Name

мами

07.01.2017 13:15

Бог је свуда око нас и ницим није ограницен! А свестенство ма са које стране било нас би ограницавало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Мами

07.01.2017 14:19

Ето ти га на, ти ви видо Бога, који се шеће око нас, ма немој'??

Name

Гоги

07.01.2017 14:21

Није Бог сторио човјека, већ је к себи човјек створио Бога (Ерицх вон Деницкен)

Name

Крајисник

07.01.2017 13:17

Цовјек је у праву, а уз то и прогресиван. Он објављује и ради оно сто многи не смију. Само бих примијетио је мозда и тацно да се СПС не мијеса у политику у Хрватској, али се и те како мијеса у политику у нпр БиХ, Црној Гори и Србији. Све религијске организације су по том питању исте. У Југославији су били сведени на праву мјеру, сад није тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре крајисник

07.01.2017 13:45

Мудро збориш.

Name

СПЦ у Црној Гори брани своје

07.01.2017 14:01

У Црној Гори СПЦ се брани јер и свештенство и монаштво имају право да говоре.У Црној Гори се покушава отети имовина цркве,У школама се учи лажна историја.Из Црне Горе се протјерују свештеници који долазе из Босне да предају вјеронауку итд.

Name

Сведска

07.01.2017 19:46

Браво Крајисник,само да додам да за вријеме велицанствене СФРЈ ниси могао на ТВ видјети попове да отварају своја уста.

Name

...

07.01.2017 13:54

Логика је све, бог ти дао да се размнозавс ти недас људима који проповједају и сире вјеру на то, како мозе бит папа непогресив кад је цовјек ко и сви ми. Како мозе свестеник неком опростит гријехе ако је тај неко убио, силово итд, јел за паре..... Здрав разум нек расуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

07.01.2017 14:14

Камо среће да многи од нас досегну Пернарову свијест и да схвате да религијске заједнице све раде друго осим да проповједају братство међу људима, зашто су у ствари у почетку цркве и позване. Религијске заједнице на нашим просторима су несумњиви чувари фашистичких и шовинистичких идеја, усташтва и четништва. Такође многи од тзв. вјерских службеника су истовремено и идеолози вјерског и националног фанатизма. Узмите за примјер овог тзв. попа Микића, који се истечи у овом послу,некажњено од црквених, тако и свјетовних власти. Свако ко промовише идеју мржње, нетрпељивости вјерске и националне, свако ко оправдава ратне злочинце, заслужује пругасто одијело. Тако је у свим нормалним државама, а код нас, нажалост, наш ниво свјести је баш такав, примитиван да не можемо спознати у којем глибу газимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Небојсу

08.01.2017 12:07

Текст за похвалу.Кратко,јасно погодио си срз проблема.

Name

Маxо

07.01.2017 14:17

Зивио Марxизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

проф

07.01.2017 14:26

Овоме би могле изненада да отказу коцнице у аутомобила

ОДГОВОРИТЕ
Name

врло храбар

07.01.2017 17:27

Храбар цовјек .Мислим да је отворио многа питања са којима се сви у региону сусрецу.Политика и вјера морају бити одвојене а нама је бог дао главу да сами њоме мислимо.Неки мисле да је добар цовјек који је вјерник али се поставља питање у ста???Времена у којима ми зивимо су врло сурова и сви вјерују само у новац. Тако је код свих .

ОДГОВОРИТЕ
Name

боба

07.01.2017 20:00

Пратим Пернара од првог дана момак кои има 31 год да је тако паметан људи не сватају да је врло тешко имати мозак такав је један у еx Југославији да их има још камо среће човјек има харизму памет љепоту зна шта хоће воли људе брзо ће достићи двјесто хиљада прегледа то је двадесет први вјек подржимо младог човјека кои није оптерећен нацијонализмом желим му пуно здравља среће и љубави уједно желим водитељима дневника бн телевизије миран и спокојан сан нај бољи сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сах

08.01.2017 08:09

Апсолутно се слазем!!!

Name

цупс`

07.01.2017 20:09

Српска православна црква је одлицна у Хрватској и доста пријетељски сарадјује са народом и не мјеса се много у политику док је у Републици Српској бозе сацувај. Исто тако и католицка црква у Републици Српској сарадјује са вјерницима док у Хрватској бозе сацувај. Изгледа да се и људи боље односе једни према другима тамо гдје су мањине много боље него гдје су у вецини гдје се осјети бахатост итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

07.01.2017 20:52

Ти си онда за Ислам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сах

08.01.2017 08:35

А ти,контас,к'о Перо,милиционер.

Name

бака

07.01.2017 23:08

Подрска овом младом господину.Цовјек је веома образовам.Он је добро разумио Бозије ријеци.Бог је људима дао слободу,а вјера Православна је слободам избор И нико никог не присиљава,Срецно ти брате са нама.Нека ти Свеблаги Господ нестедимице излива своју милост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.01.2017 06:52

Паметан,видио је да су тамо све педери ,покусаце.да предје на ислам.Али одустаце.јер је посланик,мухамед био педофил,најбоље да буде буда.будиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста

08.01.2017 07:00

Ако је из протеста, могао би он у протестанте. Мада ће прије бити да ће међу атеисте, иначе најбројнију заједницу са аспекта истинске религијске припадности. Све је више атесита у Европи, а овдје поготово. Овдје религију доживљавају као припаднист друштевној групи, а не као истинску вјеру. Религија и треба да изблиједи. Она је овдје само извор зла, нетрпељивости и мржње, нетолеранције и искључивости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

корни

09.01.2017 11:20

Надам се и ја!Да це у скоријој будуцности нестати то зло звано религија и побједити здрав разум.

Name

Пишите ћирилицом

08.01.2017 08:04

Латини и ЛАТИНИчари никада се не враћају што су некад били, нити поштују претке своје. Овај фрајер длаку мјења, ал ћуд никако. Сјетите се само шта је само прије мјесец дана рекао у центру Бањалуке о србима. Пошто смо ми забораван народ па праштамо свакоме осим из рода које, ништа није чудно да нам сутра Пернар и Кустурица постану и свеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

08.01.2017 12:12

Цирилицару,писи како хоцес,боље би ти било да се лијецис јер си оптерецен глупостима.

Name

Сах

08.01.2017 08:05

Људи као сто је Пернар,мало је на свијету.Стогамислим,да су дјела која он цини за обицан народ,драза Богу,недо сва дјела која цине тобозњи "свеценици"у свим конресијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

працовјеција утвара

08.01.2017 12:31

Сви наси преци су од неких давних племена..цувају се обицаи и клањање појединим стварима..неки обицаји..необјасњиво колико подсјеца на дивљаство..само треба признати...сто се тице католицких попова..то је зесца сппрдња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

09.01.2017 08:13

Слусао сам га пар пута. Тип је параноицан. Поприлицно. Јако ме нервирају људи који увијек прицају о неким завјерама и слицно. Дакле, много тога је рекао исправно и слазем се али толико се њих кроз историју "борило" против цркве, натоа, светскг поретка итд...и у једном тренутну само нестали са Сцене. Не мислим да це му неко наудити јер мислим да није битан. Кад продје Мандат, продје и он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

10.01.2017 09:26

И наса црква је стала уз политику и ислам у босни је уз политику ... сви имају своју странку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Окује

13.01.2017 12:12

Дали је био католик?

ОДГОВОРИТЕ