Сплит најхладнији у посљедњих 50 год.

У Сплиту је јутрос измјерено минус 7 степени Целзијусових, што је најнижа температура у том граду у посљедњих 50 година.

Регион 07.01.2017 | 12:34
Сплит најхладнији у посљедњих 50 год.
Најнижа температура у Сплиту измјерена је 23. јануара 1963. године, када је забиљежено минус девет степени Целзијусових, кажу у Државном хидрометеоролошком заводу.

Из сплитског Центра 112 наводе да су јутрос имали више десетина позива којима су их грађани из Сплита, Солина и Каштела обавијестили да им се због ниске температуре смрзла вода у водоводним цијевима.

Због буре су и даље у прекиду катамаранске линије из Сплита према средњодалматинским острвима, а у прекиду су и трајектне линије Сплит-Шолта, Макарска-Сплит и Дрвеник-Сућурај на Хвару, преносе хрватски медији.

На Макарском приморју већ трећи дан је хладно и вјетровито вријеме, а бура дува брзином од око 90 километара на час, а на ударе орканском брзином и до 135 километара на час.

У Макарској је јутрос забиљежено минус седам степени Целзијусових, а на највишем биоковском врху Светом Јури измјерено је минус 23 степена Целзијусова.

Због ниске температуре и јаке буре дошло је до стварања дебљег слоја леда уз море на полуострву Свети Петар, што је посљедњи пут забиљежено средином прошлог вијека.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бас бас

07.01.2017 13:20

Лед на полуострву Свети Петар је лос знак.

ОДГОВОРИТЕ