Откривени детаљи о нападачу на Флориди

Нападач, који је отворио ватру на аеродрому Форт Лодердејл на Флориди усмртивши пет особа, имао је менталне проблеме, рекао је данас његов ујак и додао да су ментални пробблеми почели када се вратио из Ирака 2010. године, где је био као члан америчке војске, преноси АП.

Свијет 07.01.2017 | 11:17
Откривени детаљи о нападачу на Флориди
Естебан Сантјаго (26) имао је америчку војну легитимацију, а у Ираку је провео годину дана као члан Националне гарде Порторика, а након тога живео је са братом на Аљасци.

У новембру 2016. године, Естебан је рекао агентима ФБИ да влада контролише његове мисли и тера га да гледа видео клипове Исламске државе, рекли су званичници који су инсистирали на анонимности.

Естебан је био члан националне гарде од 2007. године, а када се вратио из Ирака 2010. године био је војни резервиста.

Обучен у мајицу филмског серијала "Ратови звезда" он је јуче отворио ватру на аеродрому на Флориди и убио пет особа, а док је пуцао није ништа говорио, рекли су сведоци за МСНБЦ.

Комерсар округа Бровард Чип Ла Марка навео је на свом налогу на Фејсбуку да је нападач стигао на лет из Канаде са пиштољем у пртљагу.

"Преузео је своју торбу и извукао пиштољ из пртљага и отишао у тоалет да га напуни", навео је Ла Марка. Када је изашао из тоалета почео је да пуца на путнике који су преузимали пртљаг, рекао је он.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ја

07.01.2017 10:31

Терориста је не нападац ...не дај Бозе да је муслиман на сва звона би да је терориста ...А Богами сад це они њему бројати крвна зрнца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЦИ

07.01.2017 12:37

Управо то хтиједох написати. Када је у питању американац, војник онда је особа са менталним проблемима. Ако је у питању муслиман, макар био и амерички студент, онда је терориста, вјечити двоструки, троструки и вишеструки стандарди.

Name

БЛ

07.01.2017 12:54

Видите да.је залудјен исламом, дакле мислиман је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2017 13:35

Мислим да си ти залудјен а да и не знас... процитај мало пазљивије текст... Војска га је тјерала да гледа снимке исламске дрзаве. тако они своје борце психицке унисте и онда имамо ове нападе само сто увијек буду муслимани а све су то уствари америцки играци које они припремају за то сто раде...